x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O prezentatoare de ştiri obeză, crizată că a fost făcută grasă pe Facebook. VIDEO

O prezentatoare de ştiri obeză, crizată că a fost făcută grasă pe Facebook. VIDEO

03 Oct 2012   •   13:21
O prezentatoare de ştiri obeză, crizată că a fost făcută grasă pe Facebook. VIDEO

"Vreau sa ma opresc un moment ca sa va prezint o situatie care este intens discutata in comunitatea noastra de Facebook", spune femeia. Aceasta discutie se invarte in jurul meu. Vineri am primit un email de la un telespoctator, care zice in felul urmator: "Nu ma prea uit la emisiunea ta, dar am facut-o astazi pentru scurt timp. Ma declar surprins de conditia fizica in care te vad, aceasta nu s-a imbunatatit de ceva ani. Cu siguranta, nu te consideri un model de urmat pentru mai tanara generatie, pentru fete in special. Obezitatea este una dintre cele mai proaste alegeri pe care o poate face cineva si unul dintre cele mai periculoase obiceuri pe care le-ai putea avea. Iti trimit mesajul asta cu rugamintea de a-ti reconsidera punctul de vedere in ceea ce priveste problema mai sus mentionata, avand in vedere ca esti totusi o persoana publica, si de a promova un stil de viata sanatos pentru copiii nostri", scrie telespectatorul.

Ce face femeia. Publica scrisoarea pe facebook, transforma rugamintea omului intr-o jignire monstruoasa si pledeaza ca victima a tuturor rautatilor lumii, indemnand la revolta impotriva celor care "nu vad dincolo de conditia fizica" si ridica mesajul telespectatorului la acelasi rang cu discriminarea sexuala sau rasiala. Mai mult, prezentatoarea acuza barbatul ca nu o cunoaste in plan personal, desi telespectatorul nu a facut nicio referinta de acest gen in scrisoarea lui, adresandu-se strict la forma fizica a femeii si la dorinta promovarii unui stil de viata sanatos.

Mesajul barbatului este mai mult decat pertinent. Iata de ce. America a declarat razboi obezitatii. Rata de mortalitate din cauza afectiunilor cardiovasculare declansate de obezitate este incredibila. Unul din trei americani este suferind de astfel de afectiuni, din cauza greutatii. Situatia este atat de grava, incat administratia americana a spus adio vechii piramide alimentare, al carei simbol a dominat piata de profil in ultimele doua decenii. Departamentul Agriculturii din Statele Unite ale Americii – tara care, inca de la inceputul administratiei Obama, a decis sa recunoasca faptul ca se confrunta cu o adevarata 'epidemie de obezitate'.

Specialistii recomanda sa ne bucuram de mese gustoase, dar sa mancam mai putin. Cheia unui organism sanatos n-ar consta in renuntarea la un tip de aliment, ci intr-un meniu echilibrat, din care nimic sa nu lipseasca. Trebuie sa respecti insa procentele de carne, fructe, legume, cereale si lactate, consumate in fiecare zi.

 


×