x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Prima "plajă-frigider" din lume, marca Versace

Prima "plajă-frigider" din lume, marca Versace

15 Dec 2008   •   00:00
Prima "plajă-frigider" din lume, marca Versace

Casa de modă Versace doreşte să creeze prima plajă refrigerată din lume, astfel încât invitaţii hotelului să poată merge liniştiţi pe nisip chiar sub cel mai arzător soare. Plaja va fi în apropierea hotelului Palazzo Versace, ce este construit în Dubai, unde temperaturile medii sunt de 40-50 grade. Plaja va fi traversată prin pământ de câteva ţevi prin care va circula un lichid care va răci suprafaţa solului. Piscina va fi şi ea răcită şi există propuneri pentru amplasarea de aparate care să sufle o briză uşoară pe plajă.



Iniţiativa va stârni fără îndoială furia ecologiştilor. Anunţul a fost făcut chiar la Poznan, în Polonia, peste 11.000 de politicieni s-au întâlnit să discute despre reducerea emisiei de gaze cu efect de seră. Totuşi, Soheil Abedian, fondatorul şi preşedintele Palazzo Versace, aprecia că este posibil a se crea o plajă îngheţată şi să o faco durabilă: "Vom lua căldura din nisip şi îl vom menţine destul de rece pentru a te putea aşeza".
Firma lui Abedian s-a asociat cu Versace în urmă cu un deceniu, în scopul de a crea orimul lanţ de hoteluri de lux legate de lumea modei. Primul astfel de hotel este deja operaţional în Australia, iar hotelul din Dubai este al doilea- va fi deschis în 2009, după acesta urmând alte 15. Competiţia pe această piaţă este deosebit de acerbă, mai ales la Dubai. Oraşul are deja primul hotel de şapte stele Burj Al Arab, în vreme ce Armani, competitorul Versace, plănuieşte un hotel similar. Totuşi, planurile Versace i-au şocat pe ecologişti. Reprezentanţii acestora susţin că Dubai este ca o lume într-un balon unde lucrurile care tulbură restul lumii, precum schimbarea climatica, sunt ignorate de oameni pentru a-şi continua stilul distructiv de viaţă. De exemplu, 60% din factura uriaşă pentru energie a ţării este pentru aer condiţionat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lumea