x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Primul cinematograf drive-in din România îşi aşteaptă spectatorii

Primul cinematograf drive-in din România îşi aşteaptă spectatorii

01 Iul 2009   •   00:00

Investiţie de circa un milion de euro, primul cinematograf drive-in digital din România, s-a lansat oficial aseară, prin proiecţia în avanpremieră a filmului "Epoca de Gheaţă 3". Până în toamnă, la noul cinema din Capitală sunt aşteptaţi circa 70.000 de spectatori.



Cinematograful, situat în zona de nord a Bucureştiului, poartă denumirea de Băneasa Drive In Cinema şi s-a lansat oficial în timpul unui eveniment la care au participat câteva sute de persoane, printre care şi vedeta de televiziune Dana Rogoz, criticul de film Irina Margareta Nistor şi cântăreţul Gabriel Cotabiţă.

Singurul cinematograf drive-in digital din România a fost realizat după modelul unui cinematograf similar din Frankfurt (Germania), după cum a declarat pentru Mediafax Loredana Croicia, directorul de marketing al Băneasa Shopping City.

"Este un concept nou pe piaţa românească. Am implicat părţi care au experienţă în domeniu", a spus Loredana Croicia, precizând că noul cinematograf înseamnă o investiţie de circa un milion de euro.

Cinematograful are o capacitate pentru 300 de maşini, filmele fiind proiectate pe un ecran cu o lungime de 23,5 m şi o înălţime de 10 m, amplasat chiar pe clădirea Băneasa Shopping City.

Noul cinema utilizează un sistem digital de proiecţie. Sunetul filmelor este transmis prin intermediul unei frecvenţe radio locale - 95,6 FM -, pe care clienţii o pot recepta pe radiourile din interiorul propriilor maşini.

Potrivit Loredanei Croicia, pentru deschiderea acestui cinematograf au fost necesare mai multe autorizaţii de la autorităţile statului, printre care şi autorizaţia de retransmitere a sunetului pe frecvenţa 95,6 FM, din cauză că spaţiul care găzduieşte Băneasa Drive In Cinema se află în imediata vecinătate a aeroportului Băneasa.

Cinematograful se va deschide pentru public miercuri, 1 iulie, cu proiecţia în premieră a filmului "Epoca de Gheaţă 3/ Ice Age 3". Cinematograful va rămâne deschis până în luna octombrie, perioadă în care se estimează că la Băneasa Drive-In Cinema vor veni să vizioneze filme circa 70.000 de spectatori.

"Dacă va fi vreme plăcută, cinematograful va putea funcţiona până toamna târziu", a explicat Loredana Croicia, precizând că "singurul minus" al noului cinematograf este acela că, fiind în aer liber, filmele nu vor putea fi vizionate în condiţii de ceaţă.

La cinematograful drive-in va lucra în permanenţă o echipă de circa 40 de persoane.

Băneasa Drive-In Cinema va fi deschis zilnic, după ora 21:00. Cei interesaţi vor putea viziona un film în timpul săptămânii şi două în zilele de weekend. Astfel, pe 3, 4 şi 5 iulie, dar şi pe 10, 11 şi 12 iulie vor rula două filme la Băneasa Drive-In Cinema: "Epoca de gheaţă 3 - Apariţia Dinozaurilor" şi "Transformers - Răzbunarea celor învinşi".

Primul cinematograf drive-in digital din România a fost realizat de compania de dezvoltare Băneasa Developments.

×
Subiecte în articol: magazin băneasa cinematograf drive-in