x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Principele Radu a dat in judecată revista britanică Royalty

Principele Radu a dat in judecată revista britanică Royalty

de Jurnalul National    |    23 Oct 2007   •   00:00

Principele Radu de Hohenzollern-Veringen a intentat un proces impotriva revistei britanice Royalty, pe care o acuză de defăimare, după ce revista i-a pus la indoială statutul nobiliar, relatează The Guardian.

Cotidianul britanic - care precizează că procesul aminteşte de romanele lui Anthony Hope (''Prizonierul din Zenda'') sau poate chiar de personajul de comedie Mr Justice Cocklecarrot - scrie că principele Radu, născut Radu Duda, s-a căsătorit in 1996 cu Principesa Margareta de Romănia. La 1 ianuarie 1999, el a fost numit 'prinţ de Hohenzollern-Veringen' de către prinţul Friedrich Wilhelm, conducătorul familiei princiare de Hohenzollern-Sigmaringen, numele său legal devenind astfel Radu Hohenzollern-Veringen Duda.

Totuşi, comentează sursa citată, principele Radu nu are blazon, intrucăt nu i-a fost specificat vreunul prin decretul princiar care i-a acordat noul nume. In acelaşi timp, decretul nu i-a acordat nici titlul de 'Alteţă'.

Toate aceste aspecte au fost dezbătute de revista Royalty intr-un număr anterior, motiv pentru care principele Radu de Hohenzollern-Veringen a hotărăt să dea in judecată publicaţia.

  • Rompres

×
Subiecte în articol: magazin radu