x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Produse eco, substanţe toxice

Produse eco, substanţe toxice

de Anca Aldea    |    02 Noi 2010   •   00:00

Într-o primă cercetare, condusă de compania de studii de piaţă Catalina Marketing, se arată că americanii sunt pregătiţi să consume produse sănătoase dacă sunt informaţi, pe scurt, în prealabil.

Ei preferă să obţină astfel de informaţii de la vânzător, şi nu de la consilierul în nutriţie, şi s-ar declara mulţumiţi dacă, pe lângă produsul achiţionat, primesc şi o reţetă - două de pregătire.
Informaţiile cerute de cumpărători trebuie să fie simple, uşor de înţeles, transmise fie oral direct către consumator, fie scris, pe panouri uriaşe amplasate în magazin, spun cercetătorii.
În general, cumpărătorii vor ca produsele pe care le achiziţionează să fie şi rentabile ca preţ, şi gustoase, şi sănătoase (cel puţin comparativ cu junk-food-ul).

Dintre cei 2.500 de adulţi americani chestionaţi, 77% cred că mâncarea cu adevărat sănătoasă este prea scumpă pentru buzunarele lor; 59% au spus că alimentele şi băuturile sănătoase au gust bun; 51% dintre respondenţii care au în îngrijire cel puţin un copil consideră că este destul de greu să pregătească familiei o masă sănătoasă.
Deşi politicile din industria alimentaţiei s-au schimbat în ultimii ani, în încercarea de a atrage cât mai mulţi consumatori, americanii par să nu scape de vechile obiceiuri, percepţii şi comportamente.

Un al doilea studiu - realizat de cercetătorii de la Universitatea Washington - relevă că un sfert dintre produsele de igienă puternic parfumate (săpunuri, detergenţi, loţiuni pentru sterilizarea mâinilor, deodorante, şampoane) conţin cel puţin o substanţă catalogată drept "toxică", "periculoasă" sau chiar "cancerigenă". Cercetătorii au descoperit că o parte dintre aceste produse sunt etichetate "Ecologic" sau "Natural".
Oamenii de ştiinţă spun că expunerea îndelungată la genul de chimicale mai-sus enumerate poate determina apariţia intoleranţei organismului la alte substanţe cu care ne întâlnim zilnic, în viaţa cotidiană.

Profesorul Claudia Miller atrage astfel atenţia că orice substanţă pe care o folosim pentru îngrijirea corporală sau pentru curăţirea casei ne-ar putea da, mai târziu, mari bătăi de cap. La propriu.

×
Subiecte în articol: lumea