x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Proteste: Razvan Martin, saltat de Politie

Proteste: Razvan Martin, saltat de Politie

02 Apr 2008   •   00:00

19:02 Coordonatorul de programe al Agenţiei de Monitorizare a Presei, Răzvan Martin, a fost reţinut, miercuri, de o echipă de poliţişti care l-a dus la Secţia 10 din Capitală.



Coordonatorul de programe al Agenţiei de Monitorizare a Presei, Răzvan Martin, a fost reţinut, miercuri, de o echipă de poliţişti care l-a dus la Secţia 10 din Capitală.

Contactat telefonic de Jurnalul National si aflat in masina unui amic condusa de un cadru al Politiei, Martin ne-a declarat ca a fost legitimat, ca a cerut sa fie lasat sa ajunga la Sectia 11 (unde se afla cei retinuti din incinta uzinei Timpuri Noi, care au nevoie de asistenta juridica), dar ca, fara nici o motivatie legala, este transportat catre Sectia 10. El a precizat ca politistii nu au fost violenti la adresa lui, dar sustine ca a primit semnale ca "anarhistii" de la Timpuri Noi ar fi fost batuti.
Agenţia de Monitorizare a Presei, reprezentată la Secţia 11 de directorul de programe, Liana Ganea, a angajat un avocat care să le reprezinte interesele celor verificaţi de poliţişti.

Răzvan Martin, a ieşit, miercuri seara, din Secţia 10 de Poliţie, însă aşteaptă soluţiile poliţiştiilor în ceea ce îi priveşte pe manifestanţii anti-NATO cu care se afla în momentul în care a fost ridicat.

"Voi sta aici până vor ieşi cei cinci colegi cu care am fost adus", a spus Martin, după ce a ieşit de la Secţia 10 Poliţie

Contactat telefonic la 18.20, Răzvan Martin se afla tot la secţia de poliţie, deşi i se spusese că este liber să plece. "Îmi dau drumul numai mie, deşi suntem cinci. Dar nu vor să-mi dea proces verbal. Sunt aici cu doi avocaţi şi facem o solicitare pentru a primi o hârtie prin care să se explice de ce am fost reţinuţi aici. Eu sunt de vreo oră şi jumătate aici. Ceilalţi patru sunt tot înăuntru şi nu ştiu ce se întâmplă cu ei. Sunt reţinuţi în continuare acolo. Nu le ştiu numele. Unuia singur îi ştiu prenumele, Gabi. Ei sunt ţinuţi fără nici o bază legală aici, cică pentru verificări, dar cât durează o verificare de genul ăsta? Unul dintre ei are o maşină care este ţinută la secţie şi mi se pare că vor să-l percheziţioneze, ceea ce este ilegal. Ne-au luat pe toţi şase din faţa aleii pe care s-a produs reţinerea grupului mare, în momentul în care vroiam să ne urcăm într-o maşină şi să mergem la secţia 11. Am găsit un avocat şi am vrut să mergem pentru a le oferi asistenţă celor reţinuţi acolo. Eu pot pleca şi acum, dar vreau să văd ce se poate face aici. Mi-e teamă că-mi dau mie drumul pentru că am avut nişte contacte în presă şi am putut să fac scandal, iar ei pot fi ţinuţi aici până mâine. Cert e că au ieşit câţiva cetăţeni germani acum o jumătate de orăşi toţi au spus că au fost bătuţi. Sunt patru fete. », ne-a declarat telefonic Răzvan Martin. 

Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, a declarat pentru MEDIAFAX, că directorul de programe din cadrul Agenţiei de Monitorizare a Presei, Răzvan Martin, nu este reţinut.

Chestorul Tutilescu a susţinut că Răzvan Martin, împreună cu alte cinci persoane, care au fost văzute în zona Timpuri Noi, a fost condus la Secţia 10, pentru verificări.

Totodată, şeful Poliţiei Capitalei a spus că toate persoanele din zona respectivă au fost luate şi duse la secţii pentru verificări, iar în cazul lui Răzvan Martin nu se putea aplica o procedură diferită.


×
Subiecte în articol: magazin secţia martin razvan