x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun PS Casian şi PS Ioan, candidaţi pentru Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

PS Casian şi PS Ioan, candidaţi pentru Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Feb 2008   •   00:00
PS Casian şi PS Ioan, candidaţi pentru Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

12:12 • Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei i-a desemnat, vineri seara, pe PS Casian şi pe PS Ioan pentru scaunul de mitropolit al Moldovei.

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei i-a desemnat, vineri seara, pe PS Casian şi pe PS Ioan pentru scaunul de mitropolit al Moldovei.

 

FAVORIŢI. După opt ore de deliberări, Sinodul Mitropolitan i-a nominalizat pe Episcopul Dunării de Jos, PS Casian Crăciun, şi pe PS Ioan Selejan de la Harghita, pentru Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. "Cei doi vor fi prezentaţi sâmbătă Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iaşilor, care va putea propune, la rândul ei, unul sau doi candidaţi. În final, următorul mitropolit al Moldovei şi Bucovinei va fi ales de către Sfântul Sinod în zilele de 6 şi 7martie. Facem precizarea că şi Sfântul Sinod poate nominaliza unul sau doi candidaţi", a declarat la sfârşitul reuniunii PS Ioachim Băcăuanul. Desemnarea celor doi candidaţi la Arhiepiscopia Iaşilor nu a fist lipsită de incidente. În timpul pauzei şedinţei de la Palatul Mitropolitan, unul dintre participanţii la reuniune, arhiereul de Huşi Corneliu Bârlădeanu, s-a adresat iritat ziariştilor care aşteptau în faţa Palatului Mitropolitan, numindu-i "sclavi" şi "minicinoşi", spunând despre ei că "nu au ce să dea la ştiri şi de asta veniţi la noi ca să primiţi nişte bani". Cei doi candidaţi la scaunul de mitropolit al Moldovei şi Bucovinei au fost desemnaţi prin vot secret.

×
Subiecte în articol: magazin moldovei moldovei bucovinei