x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Psi - Secretul viselor

Psi - Secretul viselor

de Cristina Ologeanu    |    11 Aug 2006   •   00:00

Tainele somnului, simbolistica si psihanaliza

Tainele somnului, simbolistica si psihanaliza

"Aseara am visat un cal alb… Oare o fi de bine sau de rau?" "Nu stiu, draga, ia si tu o carte de vise si vezi ce zice." "Vai, draga, ce ma doare capul. De cum m-am trezit, m-a luat durerea. Ori am dormit stramb, ori am visat urat, pentru ca m-am trezit cam nervoasa…" "Sa stii ca nu-i de bine… Ai mare grija, draga!".

Nu exista zi sa nu auziti aceste dialoguri in jurul vostru. Fie ca participati la ele, fie ca, fara sa vreti, asistati la astfel de discutii in autobuz sau in metrou. Despre semnificatia viselor au aparut si, cu siguranta, vor mai aparea multe carti. Dar sunt putine acelea care ne spun de ce visam, cat visam si cum sa dormim ca sa visam.

DE CE? Circa 25 de ani din viata ii petrecem dormind, iar dintre acestia, cinci-sapte ani visam. Interesanta statistica, nu? Dar in ce scop visam? Desi fiecare are propriile vise care sunt unice, analiza viselor ne poate ajuta sa interpretam mesajele ascunse pe care acestea le contin. Ghidul de buzunar "Secretele viselor" (aparut la Editura Meteor Press intr-o prezentare grafica de exceptie) expune teoriile unor marcanti analisti ai viselor, din trecut si contemporani. Nu va asteptati la o carte clasica despre vise. Lucrurile sunt analizate mult mai in profunzime decat limitarea la o simpla explicatie de genul "cal alb = noroc".

×