x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pui de urs polar, salvat într-o grădină zoologică din Germania

Pui de urs polar, salvat într-o grădină zoologică din Germania

de Jurnalul National    |    09 Ian 2008   •   00:00

Responsabilii unei grădini zoologice din Germania au luat un pui de urs polar de la mama sa, de teamă ca aceasta să nu îl mănânce

Responsabilii unei grădini zoologice din Germania au luat un pui de urs polar de la mama sa, de teamă ca aceasta să nu îl mănânce, după ce un alt pui a fost devorat de cea care i-a dat viaţă, relatează AFP. Femela Vera, de la grădina zoologică din Nuremberg, a născut un pui în urmă cu patru săptămâni, iar acesta va fi îngrijit şi hrănit de către oameni. Conducerea de la zoo a luat această decizie pentru că Vera era foarte agitată, după ce un cameraman a încercat să îi filmeze puiul. Cameramanul a intrat în peştera în care se adăposteau urşii, unde angajaţii grădinii zoologice nu intră în primele şase săptămâni ale vieţii unui urs polar.

Potrivit Reuters, Helmut Maegdefrau, adjunctul directorului grădinii zoologice, a afirmat că îngrijitorii au devenit îngrijoraţi de modul în care Vera îşi tratează puiul. Televiziunile au arătat cum femela îşi transporta puiul, ţinându-l de partea din spate şi apoi scăpându-l. “Mama era evident dezorientată şi a vrut să îşi ducă puiul în altă parte, departe de adăpost, iar pe termen lung, acest lucru nu poate fi bun. Astfel că am decis să separăm puiul de mamă şi, bineînţeles, asta înseamnă că va fi crescut de oameni”, a declarat Maegdefrau pentru Reuters.

Grădina zoologică din Nuremberg a devenit în centrul atenţiei mediatice după ce ursoaica Wilma şi-a devorat puiul. Această măsură radicală este luată de mame atunci când ştiu că puii lor sunt bolnavi sau nu vor să mănânce. Situaţia aminteşte de puiul de urs polar Knut, care a fost respins de mama lui, în urmă cu un an şi care a devenit celebru în întreaga lume. Între timp, Knut s-a transformat într-un urs capricios care câtăreşte peste 200 de kilograme.

×
Subiecte în articol: magazin puiul