x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Quincy Jones: Amy Winehouse e atât de talentată, încât cred că vine de pe altă planetă

Quincy Jones: Amy Winehouse e atât de talentată, încât cred că vine de pe altă planetă

29 Sep 2010   •   00:00

Producătorul muzical american Quincy Jones a declarat că Amy Winehouse este atât de talentată, încât "vine de pe altă planetă", susţinând că este onorat de faptul că artista britanică va cânta pe următorul său disc, un album de coveruri intitulat "Q: Soul Bossa Nostra", scrie contactmusic.com, citat de Mediafax.



Renumitul producător muzical american s-a declarat norocos că a putut să o recruteze pe Amy Winehouse pe acest album de coveruri. El a produs în anii '80 şi "Thriller" al cântăreţului Michael Jackson, albumul cu cele mai mari vânzări din istorie.

Quincy Jones a cunoscut-o pe cântăreaţa britanică Amy Winehouse în 2008, cu ocazia concertului organizat pentru a celebra cea de-a 90-a aniversare a liderului sud-african Nelson Mandela. Amy Winehouse a susţinut un recital în cadrul acelui eveniment.

Referindu-se la maniera în care Amy Winehouse a înregistrat împreună cu Mark Ronson un cover al piesei "It's My Party", lansată de Dinah Washington, producătorul Quincy Jones a declarat pentru RollingStone.com: "E o fetiţă isteaţă. Ce pot să spun mai mult de atât? Nimeni nu cântă ca ea. A avut multe probleme, însă a reuşit să treacă peste ele. Toată lumea îmi spunea că nu voi reuşi să o conving să cânte pe discul meu. Ştiţi cum este presa din zilele noastre - necruţătoare, plină de ură şi plină de poveşti negativiste. Însă ea şi Mark au acceptat şi au înregistrat acest cântec. Are o voce extraordinară. Vine de pe altă planetă".

Amy Winehouse nu a mai lansat niciun album de peste trei ani. Cel mai recent album al artistei britanice, intitulat "Back To Black", a fost vândut în peste 10 milioane de copii şi premiat cu cinci Grammy.

Însă după lansarea lui, Amy Winehouse a avut de înfruntat numeroase probleme de sănătate şi s-a luptat cu dependenţa de droguri şi de alcool. În ultimii trei ani, Winehouse a constituit unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor britanice, mai mult pentru scandalurile provocate decât pentru muzica sa. Cântăreaţa cu o voce excepţională este cunoscută pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinţa de automutilare, anorexie şi bulimie. Amy Winehouse a efectuat câteva cure scurte de dezintoxicare, care nu au avut efectele scontate.

Quincy Jones a produs trei dintre albumele cântăreţului Michael Jackson - "Off the Wall", "Thriller" şi "Bad". În vârstă de 77 de ani, Quincy Jones este unul dintre cei mai premiaţi muzicieni din toate timpurile, fiind recompensat cu 27 premii Grammy.

×
Subiecte în articol: lumea