x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun “Raiul” din care-i ruptă bătaia la vedete

“Raiul” din care-i ruptă bătaia la vedete

de Anca Stanescu    |    25 Oct 2008   •   00:00

Unii oferă, iar alţii primesc... mai întâi urlete, apoi pumni şi palme. Violenţa de care dau dovadă vedetele este mult mai vizibilă decât cea a oamenilor obişnuiţi. Şi, pentru că mulţi le consideră modele, mult mai blamabilă.

În faţa puternicelor camere de luat vederi, care scot în evidenţă fiecare rid, vedetele noastre îşi adună şi păstrează veselia în colţurile gurii. Sunt mai îndrăgostite ca niciodată, fericirea le stă agăţată strâns de gât, mulţumirea de sine li se bălăceşte în decoltee. Atunci când luminile rampei pălesc, iese la iveală putreziciunea vieţii lor. Îşi văd partenerii aruncându-şi toată morala din cârcă şi, împreună cu pumnii şi palmele oferite generos, sunt forţate să vireze în sensul opus al decenţei şi normalităţii. Aceasta este metamorfoza care se petrece des, mult prea des, cu vedetele, cu atât mai dureroasă atunci când opinia publică află că fericirea şi liniştea le-au picurat demult printre degete şi li s-au scurs pe după colţurile ochilor, lăsându-le golite de sensul unei vieţi acceptabile.

Vânătăi. Îmbrânceli. Urlete. Tabloul unei relaţii din care moralitatea se evaporă uşor, asemenea unei lumânări care, ajunsă la capătul puterilor, îşi pierde, din ce în ce mai mult, lumina. De regulă, aceşti primi indicatori ai putreziciunii unei relaţii sunt trecuţi sub tăcere, probabil sub presiunea imaginii sociale care trebuie să fie desăvârşită. La un moment dat frâiele scapă mai mult şi totul degenerează într-un tablou horror, în care agresivitatea devine fundal pentru o descărcare acută de violenţă. Nimic nu mai opreşte avalanşa de pumni, palme, călcări în picioare, care se revarsă ca ropotul de tobă sălbatică pe suprafaţa celei care a interpretat rolul de parteneră ideală.

PRELUDIU
Ultimul personaj cunoscut şi eşuat lamentabil în mocirla grobianismului este Marian Drăgulescu. Oarecum previzibilă reacţia lui de încercare de extirpare a ochiului nevestei cu ajutorul piciorului, având în vedere antecedentele: cu un an în urmă a “eliberat-o” zgomotos din căminul conjugal. Reîmpăcarea ulterioară a fost mai puţin decât un basm de adormit copiii: a fost preludiul unui gest de violenţă ieşit din comun. Într-un acces de furie, gimnastul şi-a băgat laba (piciorului) în privirea soţiei. După ce a declarat că a fost o mare greşeală că şi-a altoit nevasta, ba s-a mai şi înscris într-un program contra violenţei în familie, lui Drăgulescu i s-a întunecat iarăşi privirea. Şi a precizat: “Prea am stat ca pămpălăul! Nu pot să mai înghit. Nu am atacat-o cu nimic până acum, dar nu mai suport”. Săracu’! Repede s-a mai transformat din victimă în călău! Aşa o fi citit el din cartea de bune maniere?

“E FEMEIA MEA!”
“Să nu ucizi”, spune o lege din Biblie. Colericul Ion Boschet s-a oprit aproape de marginea ei. Cu argumentele secate mai ceva ca apa-n Bărăgan, pseudo-afaceristul şi-a scos la înaintare pumnii şi palmele de calibru. “Inspiraţia” i-a venit ziua-n amiaza mare, în plină stradă. Justificarea ce a urmat a îmbrăcat haina pitecantropului modern, eşuat din junglă pe un asfalt încins: “E femeia mea, fac ce vreau cu ea!”. Pentru că nu i-a fost de ajuns, grobianul a recidivat, aplicându-i argumente serioase şi imbatabile şi lui Sorin a’ lu’ Capone, actualul amorez al fostei lui iubite tăbăcite, Andreea Spătaru. Umbra lui Boschet s-a prefigurat ameninţătoare pe firmamentul social: “A venit împreună cu alţi doi prieteni de-ai lui după mine şi a sărit la bătaie. M-a ameninţat că i-am furat nevasta, după cum s-a exprimat el. Oricum, după aia şi-a luat şi el pe cocoaşă”, a mărturisit Sorin. Probabil că Ion Boschet suferă de un defect de vorbire şi năzuieşte să se facă şi el înţeles. Prin puterea pumnului!

BĂRBATUL DINTRE NUMERE
Temperamentalul Ogică s-a săturat  să jongleze doar cu cifrele care, de atâtea ori, i-au înşelat aşteptările.

Aflat într-o nevoie acută de descărcare nervoasă, el şi-a manifestat şi preferinţa pentru blonde. Ogică a ameninţat-o pe Senzual că doar prietenia care-l leagă de cel supranumit Mahăru’, ex-ul blondei, l-a împiedicat să-i rupă picioarele. Cât cavalerism! Dar, oare, mai era nevoie... s-o bată şi Ogică după ce o altoise, generos, chiar Mahăru’?

MORALIZATOAREA
După ce a apărut pe toate posturile tv şi prin mai toate ziarele şi revistele (de specialitate sau nu) explicând cauze şi motive pentru care se degradează relaţiile interumane, psihologul Mirela Zivari a primit şi ea câteva “argumente”. Din partea soţului. Femeia a părăsit căminul conjugal împreună cu copilul. Dar câte regrete are, probabil, pe motiv că nu a reuşit să-şi salveze propria-i căsnicie!

Altoitorii full sau part-time par altfel construiţi. Nici o morală nu le gârboveşte spatele. Nici un regret nu le cocoşează conştiinţa. Cei care se cred sau se vor decenţi se opresc în declaraţii seci, mascate de necesitatea discreţiei.

După ce şi-a bătut măr soţia, pe Dana Războiu, fiind “motivat” de mai multe pahare de băutură şi de-un caracter strâmb, Ovidiu Brânzan s-a urcat

din nou la tribuna unor alese declaraţii diplomatice, că doar deputăţia i le-a trasat ca sarcină de serviciu. Prezentatoarea tv a lăsat mărturie pentru noaptea agitată pe care a traversat-o o notiţă seacă: “Subsemnata Dana Războiu susţin că în seara de luni, 25.07.2005, am fost agresată fizic de soţul meu, Brânzan Ovidiu. Menţionez că acesta m-a lovit de mai multe ori cu pumnii şi picioarele”. Alţii devin agresori pe motive... automobilistice. Sabin Ivanof a lovit-o pe Andreea Bălan din cauză că aceasta şi-a parcat maşina pe locul lui. Anamaria Ferentz a fost curajoasă şi şi-a părăsit fostul soţ, Marcel Toader, după ce şi-a dat seama că acesta este violent atât verbal, cât şi fizic, fiind dotat, aşadar, cu o moralitate-lipsă foarte bogată.

Nici nu mai contează motivele invocate de agresori, atât timp cât cel mai important este, de fapt, o continuă degradare de caracter şi morală, o încercare de a rezolva problemele (sau de a le încheia) prin forţă brută. Iar imaginea unei vedete violente nu mai poate fi, niciodată, la fel ca înainte în ochii opiniei publice.

 

ŞOIMII TRANZIŢIEI - Grobianul, produsul inculturii:

Definiţie: Prost crescut, necioplit, grosolan, bădăran, mitocan

Viză: În straturile selecte ale societăţii, banii îi permit accesul

Avertisment: Nu face faţă legilor specifice mediului, îl distruge şi plăteşte stricăciunile cu bani cash. Sau pur şi simplu nu mai plăteşte nimic, pentru că a plătit deja o funcţie în stat, care-i permite să facă “ce vrea muşchii lui”!

Activitate: Bate, înjură, scuipă, se şterge pe mâini cu draperiile, mănâncă icre negre cu lingura

Se poate confunda cu: Un elefant în magazinul cu cristaluri

×
Subiecte în articol: şi-a moravuri