x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Record - Aparat foto văndut pentru 600.000 de euro!

Record - Aparat foto văndut pentru 600.000 de euro!

de Corina Andriuta    |    29 Mai 2007   •   00:00
Record  -  Aparat foto văndut pentru 600.000 de euro!

Casa de licitaţii Westlicht, din Viena, a văndut un aparat foto pentru incredibila sumă de 600.000 euro. Preţiosul obiect este un unicat, "Daguerreotype", şi a fost realizat de fraţii Susse in 1939.



Casa de licitaţii Westlicht, din Viena, a văndut un aparat foto pentru incredibila sumă de 600.000 euro. Preţiosul obiect este un unicat, "Daguerreotype", şi a fost realizat de fraţii Susse in 1939.

Celebrul aparat foto a fost găsit intr-un anticariat din Germania şi a fost achiziţionat la un preţ de căteva mii de euro de casa de licitaţii Westlicht , informează vokrugsveta.ru. Aparatul, după ce a fost supus unei expertize amănunţite, a fost declarat ca fiind "singura lucrare realizată de fraţii Susse, despre care se ştie că mai există in prezent"! Licitaţia, pentru vănzarea preţioasei relicve, a plecat de la cifra de 100.000 euro şi a fost adjudecată de un fotograf anonim din America pentru suma de 600.000 de euro. "Am fost şocat cănd am găsit acest aparat. Fiecare fotograf visează sa nimerească in măinele lui o cameră foto Daguerreotype", a declarat Peter Coeln şeful casei de licitaţii din Viena. Primul aparat foto de acest tip este o invenţie a pictorului şi fizicianului francez Louis Jacques Mand Daguerre. In 1839 Daguerre a făcut un anunţ istoric, cel al inventatării primul aparat de fotografiat! Lui şi lui Joseph Nipce, li se atribuie inventarea fotografiei. In 1839 a inventat dagherotipia, un procedeu avănd la bază inregistrarea unei singure imagini pe o placă de cupru argintată, developarea imaginii in vapori de mercur şi fixarea acesteia intr-o soluţie de sare. Imaginile rezultate erau foarte fragile la atingere şi trebuiau protejate de o sticlă, dar erau capabile să păstreze şi cel mai mic detaliu. Zece ani mai tărziu, a fost inlocuit de procesele negativ/pozitiv ale lui Fox Talbot. Prima fotografie a lui Abraham Lincoln, realizată in 1940, se crede că era făcută cu un astfel de aparat.

×
Subiecte în articol: magazin aparat