x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Record mondial nedorit: Minerii blocaţi într-o mină din Chile au urmărit un meci de la 700 metri adâncime

Record mondial nedorit: Minerii blocaţi într-o mină din Chile au urmărit un meci de la 700 metri adâncime

08 Sep 2010   •   00:00

Cei 33 de mineri care au rămas blocaţi în mina San Jose din nordul Republicii Chile au bătut marţi un nou record mondial prin urmărirea unui meci al selecţionatei de fotbal chiliene de la 700 de metri adâncime, unde se află de la 5 august, relatează EFE, citată de Mediafax.



Muncitorii, care au bătut deja recordul de supravieţuire în adâncul pământului, au putut urmări meciul datorită unui minuscul proiector care le-a fost trimis.

Unul dintre muncitorii blocaţi în mină, fostul fotbalist Franklin Lobos, a făcut pentru restul echipei comentariile tehnice privind meciul amical pe care selecţionata chiliană de fotbal l-a jucat marţi cu o echipă similară din Ucraina, la Kiev.

În sprijinul minerilor, fotbaliştii chilieni şi-au pus la intrarea pe stadion tricouri albe pe care scria "Forţă Mineri", în semn de omagiu pentru compatrioţii lor care de mai bine de o lună supravieţuiesc în mină.

×
Subiecte în articol: lumea