x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Relaţiile dintre prinţesa Diana şi prinţul consort Philip erau foarte apropiate

Relaţiile dintre prinţesa Diana şi prinţul consort Philip erau foarte apropiate

de Jurnalul National    |    15 Dec 2007   •   00:00

Fragmente din corespondenţa dintre prinţesa Diana şi socrul său, prinţul Philip, au fost prezentate juraţilor in cadrul anchetei judiciare privind circumstanţele morţii Dianei, anchetă aflată in desfăşurare la Londra.

Prinţesa Diana avea o relaţie foarte familiară cu prinţul consort Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, ea adresăndu-i-se acestuia cu apelativul "dragă tată" in corespondenţa pe care o purtau şi solicităndu-i consiliere in problemele de familie pe care le avea cu soţul său, prinţul Charles, conform publicaţiei Daily Mail consultate vineri de Rompres.

Fragmente din corespondenţa dintre prinţesa Diana şi socrul său, prinţul Philip, au fost prezentate juraţilor in cadrul anchetei judiciare privind circumstanţele morţii Dianei, anchetă aflată in desfăşurare la Londra. Cele 10 scrisori aduse drept probă in instanţă au fost folosite pentru a demonstra relaţiile calde dintre Diana şi prinţul consort Philip şi pentru a infirma astfel ipoteza unui complot pus la cale de Casa Regală privind eliminarea Dianei după divorţul de prinţul Charles.

Toată această corespondenţă a fost purtată in intervalul a căteva săptămăni din 1992, cu puţin inainte de despărţirea Dianei de prinţul Charles, cu patru ani inainte de divorţuul lor şi cu cinci ani inainte de accidentul in care cea supranumită prinţesa inimilor a incetat din viaţă, alături de iubitul său de atunci, Dodi al-Fayed.

Aceste scrisori au fost prezentate de Sir Miles Hunt-Davis, secretarul in vărstă de 69 de ani al prinţului consort Philip, acesta fiind singurul reprezentant al Casei Regale care a luat loc in boxa martorilor şi a făcut o serie de dezvăluiri relevante pentru acest caz.

Astfel, conform reprezentantului Familiei Regale, prinţul consort Philip nu-l simpatiza deloc pe Dodi al-Fayed, pe care l-a descris drept "un afemeiat alunecos". De asemenea, in momentul accidentului prinţesa Diana nu avea cum să fie insărcinată, conform prietenei sale apropiate, Rosa Monckton. In ultima perioadă din viaţa ei, prinţesa Diana aştepta să primească inelul de logodnă de la Dodi, dar nu dorea să se afişeze cu el pe degetul inelar de la măna stăngă, susţinănd că-l va purta la măna dreaptă. De asemenea, reprezentantul Casei Regale a mai precizat că in acea perioadă Dodi nu ar fi fost singurul bărbat din viaţa Dianei, aceasta fiind indrăgostită şi de un chirurg, Hasnat Khan. Secretarul prinţului Philip a mai precizat in instanţă că după divorţul de prinţul Charles din 1996 subiectul Diana a devenit "irelevant" pentru Familia Regală britanică.

Intr-una dintre aceste scrisori prinţul consort Philip ii scrie Dianei: "In cazul in care vrei să ţii cont de părerea mea, voi face tot ce-mi stă in puteri pentru a te ajuta pe tine şi pe Charles, dar sunt gata să recunosc că nu am cine ştie ce talent de consilier marital".

Ca răspuns Diana i-a scris: "Dragă tată, am fost mişcată de ultima ta scrisoare care mi-a demonstrat incă o dată ceea ce ştiam deja despre tine şi anume că iţi pasă. Trebuie să te contrazic insă pentru că eşti mult prea modest cu privire la talentul de consilier marital. Ultima ta scrisoare arată mult tact şi o bună inţelegere a situaţiei şi sper să-ţi urmez sfaturile in lunile ce vor urma".

Aceste dezvăluiri sunt relevante in contextul in care tatăl lui Dodi, miliardarul Mohamed al-Fayed, a susţinut că fiul său şi Diana au fost victimele unei crime puse la cale de prinţul consort Philip pentru a-i impiedica să se căsătorească.

Prinţesa Diana a murit impreună cu iubitul sau Dodi al-Fayed, intr-un accident de maşina care s-a produs la 31 august 1997 in pasajul rutier de sub podul Alma, la Paris.

Anchetele deschise de poliţia franceză şi de Scotland Yard au stabilit că moartea prinţesei Diana a fost accidentală, fiind provocată de excesul de viteză. Henri Paul, şoferul celor doi, şi-a pierdut de asemenea viaţa in acest accident.

×
Subiecte în articol: magazin diana prinţul philip consort printesa prin