x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Revânzarea cadourilor de Crăciun asaltează internetul

Revânzarea cadourilor de Crăciun asaltează internetul

28 Dec 2009   •   00:00
Revânzarea cadourilor de Crăciun asaltează internetul

Site-urile de comercializare online sunt asaltate de cadourile de Crăciun nedorite pe care particularii vor să le vândă. Actualele dificultăţi economice contribuie şi ele la acest fenomen, site-ul eBay exploatând această nişă prin crearea unei secţii speciale, numită "Moş Crăciun s-a înşelat?".



Este un fenomen care ia amploare în fiecare an, semnalează luni site-ul francez ZDNet. Pierre Kosciusko-Morizet, PDG al PriceMinister, a afirmat pentru AFP că, în raport cu anul trecut, site-ul înregistra deja o creştere de 30% a numărului de obiecte puse în vânzare de către particulari. "Înainte era mai greu să te duci într-un magazin ca să ţi se ramburseze costul unui cadou. Pe internet, nu trebuie decât câteva secunde pentru a pune o carte în vânzare", afirmă acesta.

PriceMinister are o rubrică denumită fără menajamente 'Sunteţi decepţionaţi de cadourile de Crăciun?'. Produsele puse în mod obişnuit în vânzare sunt obiectele culturale (cărţi, CD-uri, DVD-uri, jocuri video). eBay precizează că deşi primele cadouri nedorite apar pe site încă din 25 sau 26 decembrie, perioada de revânzare se întinde pe mai multe săptămâni, până la sfârşitul lunii ianuarie.

×
Subiecte în articol: lumea