x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Roluri refuzate

Roluri refuzate

10 Feb 2005   •   00:00

MAGAZIN
Cine trebuia sa fie cine?

V-ati gandit vreodata, in timp ce urmareati un film, ce s-ar fi intamplat daca un rol ar fi fost interpretat de altcineva decat actorul la care tocmai va uitati? Iata o prezentare a unor actori si a unor roluri mari pe care ei, din diferite motive, le-au refuzat.
ADRIANA PADURARU

Ei bine, CARY GRANT trebuia sa fie James Bond in pelicula "Dr. No". Nu de alta, dar Ian Fleming a construit personajul dupa modelul lui Cary. Insa actorului nu i-a suras ideea sa joace rolul agentului secret britanic in mai multe serii. Asa ca producatorul Albert R. "Cubby" Broccoli l-a ales pe Sean Connery.

Un alt personaj celebru, Indiana Jones, a fost refuzat. Cel care a avut aceasta "indrazneala" se numeste TOM SELLECK. Cei doi producatori, George Lucas si Steven Spielberg, aveau optiuni diferite. Cum Selleck era mult prea prins cu serialul Magnum, Harrison Ford a fost cel care a devenit unul dintre cele mai legendare personaje hollywoodiene.

Va vine sa credeti sau nu, dar CHRISTOPHER WALKEN ar fi trebuit sa dea viata personajului Han Solo din "Razboiul stelelor". Producatorul George Lucas nu a dorit sa lucreze pentru acest rol cu nici unul dintre actorii cu care mai colaborase. Asa ca i-a invitat pe Walken, Kurt Russell si Nick Nolte. Insa nici unul din cei trei nu i-a dat viata lui Han Solo, Harrison Ford fiind cel care a dat viata personajului.

Ce-ati zice insa daca v-am spune ca EMMA THOMPSON ar fi trebuit sa o joace pe Catherine Tramell din "Basic Instinct". Initial, actrita britanica a acceptat rolul, dar, cand a vazut in cate scene trebuie sa faca "sex salbatic", a dat bir cu fugitii. Regizorul Paul Verhoeven a ales-o, in final, pe Sharon Stone, cu care mai lucrase in 1990 la pelicula "Total Recall".

FREDDIE PRINZE JR. a refuzat rolul lui Spider-Man, personaj care a fost interpretat, in cele din urma, de Tobey Maguire. Chiar si Leonardo DiCaprio a fost, la un moment dat, "in carti", pentru ca producatorii erau siguri ca actorul va avea multa priza in randul adolescentilor.

Continuand seria refuzurilor, va spunem ca BILL MURRAY nu a vrut sa fie in "Forest Gump". Asa ca producatorii s-au "reprofilat" si l-au ales pe Tom Hanks dupa ce l-au vazut in "Philadelphia".

GWYNETH PALTROW ar fi trebuit sa fie Rollergirl in "Boogie Nights". A refuzat, insa, pentru ca nu a dorit sa apara goala, rolul revenindu-i lui Heather Graham.

Dustin Hoffman a debutat cu "Absolventul". Asta stie toata lumea. Ceea ce nu se stie este faptul ca cel care ar fi trebuit sa-l interpreteze pe Benjamin Braddock este ROBERT REDFORD. La inceput, Redford a acceptat rolul, ba chiar a si dat o proba. Insa, atat el, cat si regizorul au ajuns la concluzia ca este un actor mult prea "versat" pentru a reda un tanar inocent si nesigur de viitorul sau.

Cum ar fi fost "Nasul" daca Michael Corleone ar fi fost interpretat de JACK NICHOLSON in locul lui Al Pacino? Jack nu a fost singurul "cooptat" pentru a fi "mostenitorul clanului Corleone", ci si Warren Beatty, Robert Redford, Ryan O’Neal si Dustin Hoffman. Din pacate sau din fericire, toti au refuzat rolul, acesta revenindu-i, in final, lui Pacino. Ca tot a venit vorba de "Nasul", va spunem ca MARLON BRANDO a fost si el la un pas de a rata rolul lui Don Corleone. Un prieten al acestuia a declarat pentru revista Vanity Fair ca actorul era de parere ca interpretarea acestui rol duce la "glorificarea mafiei".

Dar cum ar fi fost "Matrix-ul" cu Will Smith in rolul lui Neo, si nu Keanu Reeves. Se pare ca "Fresh Prince" nu a avut prea multa incredere in scenariul acestui film si l-a refuzat, preferand sa joace intr-o comedie, tot SF, "Wild Wild West". Nu a fost prea inspirata alegerea, pentru ca Matrix s-a bucurat de mai multa popularitate decat "western-ul" SF.
×
Subiecte în articol: rolul