x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia cere oprirea operaţiunilor militare împotriva Hamas şi Palestinei

Rusia cere oprirea operaţiunilor militare împotriva Hamas şi Palestinei

de Ovidiu Ciutescu    |    27 Dec 2008   •   00:00

Rusia a lansat sâmbătă un apel adresat atât Israelului, de a înceta "operaţiunea de anvergură" asupra Fâşiei Gaza şi împotriva Hamas, cât şi mişcării radicale palestiniene, de a opri tirurile de rachetă asupra sudului teritoriului israelian, informează AFP.



"Moscova consideră necesară încetarea imediată a operaţiunilor de anvergură în Fâşia Gaza, care au cauzat deja numeroase victime şi suferinţe poporului palestinian", se arată în comunicatul menţionat, care precizează în acelaşi timp că Rusia îi cere "conducerii Hamas să înceteze tirurile de rachete asupra teritoriului israelian".

Cel puţin 120 de palestinieni, cei mai mulţi membri ai serviciilor de securitate Hamas, au fost ucişi sâmbătă în raiduri ale aviaţiei militare israeliene în Fâşia Gaza, a afirmat postul de radio al mişcării radicale, citează Agerpres. Printre cei ucişi în seriile de atacuri, care au durat circa două minute şi au vizat aproape toate sediile serviciilor de securitate şi poliţiei şi taberele de antrenament ale ramurii militare a Hamas, se numără şi Tawfiq Jaber, şeful poliţiei Hamas.Potrivit organizaţiei, aviaţia israeliană a bombardat peste 30 de obiective ale serviciilor de securitate Hamas.

×
Subiecte în articol: lumea