x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun RUSIA / Moş Crăciun, rugat să găsească un loc de muncă părinţilor şomeri

RUSIA / Moş Crăciun, rugat să găsească un loc de muncă părinţilor şomeri

18 Dec 2008   •   00:00
RUSIA / Moş Crăciun, rugat să găsească un loc de muncă părinţilor şomeri

Cutii mari, pe care stă scris "Poşta pentru Moş Crăciun", pot fi văzute zilele acestea în şcolile, grădiniţele pentru copii, bibliotecile şi magazinele din Moscova. Anul acesta, dorinţele formulate atât de copii, cât şi de adulţi, diferă substanţial de cele trimise Moşului în alţi ani. Alături de rugăminţile obişnuite ca Moş Crăciun să le aducă o bicicletă, patine sau un telefon mobil, anul acesta micuţii îl roagă pe Moşul să le găsească un loc de muncă părinţilor sau să-i ajute să-şi achite grădiniţa şi abonamentul pentru bazinul de înot, relatează cotidianul rus Novâie Izvestia, citat de Agerpres.



Printre miile de scrisori adresate lui Moş Crăciun există destule ale adulţilor. Însă, conţinutul lor diferă prea puţin de cele ale mesajelor copiilor: taţii şi mamele roagă pentru un mic ajutor în actualele vremuri de criză economică. Toate scrisorile şi felicitările sunt trimise la o adresă simplă - "În pădure. Lui Moş Crăciun" - fiind stivuite într-o casă de lemn situată în parcul moscovit Kuzminski. "Desigur, aproape toţi copiii îi cer lui Moş Crăciun cadouri. Anul acesta, însă, cei mici cer şi ajutor pentru părinţii lor", declară studenta Marina, responsabilă pentru sortarea scrisorilor. De exemplu, un băieţel de 8 ani scrie: "Mama mea nu mai lucrează. Ea a fost dată afară de la muncă. Dar tu, Moş Crăciun, ai nevoie de o Albă-ca-Zăpada. Mama mea este foarte frumoasă şi bună. Ea a mai fost Albă-ca-Zăpada, la mine la grădiniţă. Toţi copiii au plăcut-o. Şi ţie îţi va plăcea de ea". Principala surpriză din acest an o constituie aceea că a crescut în mod substanţial numărul de scrisori din partea adulţilor. Potrivit unei alte "ajutoare" a lui Moş Crăciun, Nina Liubimova, adulţii îi cer cu toată seriozitatea lui Moş Crăciun ajutor în vederea achitării ratelor la credit, a menţinerii salariilor, a majorării pensiilor şi a reducerii costurilor pentru serviciile comunale.
Se aşteaptă ca Moş Crăciun să sosească în parcul Kuzminski în data de 26 decembrie, pentru a răspunde personal miilor de scrisori care i-au fost adresate. Abia atunci se va vedea dacă Moşul va găsi suficiente resurse pentru a le oferi cadouri copiilor şi a-i salva pe părinţii lor din criza economică. (V.A.)

×
Subiecte în articol: craciun moş moş crăciun lumea