x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia sterge California de pe harta

Rusia sterge California de pe harta

de Adriana V. Paduraru    |    Adriana Vaduva    |    02 Aug 2008   •   00:00

California nu va mai exista pe harta - pe cea a Rusiei. Regiunea Nijni Novgorod din nord-vestul Rusiei a hotarit sa desfiinteze micul sat California, din cauza lipsei locuitorilor, informeaza Agerpres. Satul a fost infiintat de un latifundiar rus in secolul al XIX-lea in semn de protest fata de decizia autoritatilor de a vinde in 1867 Alaska Statelor Unite ale Americii.



Rusia şterge California de pe hartă
California nu va mai exista pe hartă - pe cea a Rusiei. Regiunea Nijni Novgorod din nord-vestul Rusiei a hotărît să desfiinţeze micul sat California, din cauza lipsei locuitorilor, informează Agerpres. Satul a fost înfiinţat de un latifundiar rus în secolul al XIX-lea în semn de protest faţă de decizia autorităţilor de a vinde în 1867 Alaska Statelor Unite ale Americii. Cîndva o localitate plină de viaţă, satul California a intrat în declin după prăbuşirea Uniunii Sovietice, ultimii săi locuitori plecînd în 2000 pe alte meleaguri, în căutarea unei vieţi mai bune. De acum, California rusească va înceta să existe ca unitate geografică, deşi nu se ştie exact dacă şcoala şi celelalte clădiri vor fi sau nu distruse. În Rusia sunt mii de sate abandonate de oamenii care s-au mutat în oraşe, iar multe din aceste aşezări au rămas în ruine, cu colibe de lemn care par îngheţate în timp.


Cel mai vechi banc din lume datează din 1900 a.Hr.
Cel mai vechi banc din lume descoperit pînă acum datează din anul 1900 a.Hr. şi arată că umorul scatologic era deja în vogă la sumerieni, relatează Agerpres. Într-o traducere adaptată, inscripţia, lăsată de acest popor care trăia în sudul Irakului de azi, este: "Ceva ce nu s-a întîmplat din cele mai vechi timpuri: ca o tînără să nu tragă vînturi în poala soţului”. Această glumă ocupă primul loc al clasamentului celor mai vechi zece bancuri din lume, publicat joi de Universitatea Wolverhampton, din Anglia. Pe locul al doilea se află un banc din anul 1.600 a. Hr. care îl evocă pe faraonul Snofru: "Cum distrezi un faraon plictisit? Urci pe o navă de pe Nil tinere îmbrăcate doar în plase de pescuit şi îl trimiţi pe faraon să pescuiască”. Cel mai vechi banc britanic datează din secolul al X-lea şi dezvăluie latura obscenă a anglo-saxonilor: "Ce atîrnă la brîul unui bărbat şi vrea să intre în gaura în care a mai fost de multe ori înainte? Răspuns: o cheie”. "Glumele au variat de-a lungul secolelor, unele luînd forma de ghicitori, iar altele de proverbe sau zicători”, a explicat Paul McDonald, autor al studiului. "Punctul lor comun, cu toate acestea, este dorinţa de a aborda subiectele tabu şi un anumit grad de răzvrătire”, a adăugat el.


Scenă horror într-un autobuz din Canada - Un pasager a fost decapitat de vecinul de scaun
Un tînăr care călătorea cu un autobuz printr-o regiune de prerie din Canada a fost înjunghiat de zeci de ori şi ulterior decapitat de un bărbat de 40 de ani care stătea pe aceeaşi banchetă, sub privirile îngrozite ale celorlalţi pasageri, au relatat joi martori şi poliţia canadiană, potrivit Agerpres. Jandarmeria regală din Canada a indicat că tînărul a fost înjunghiat de mai multe ori în timp ce se afla într-un autobuz care se deplasa între Edmonton şi Winnipeg. Însă, potrivit unui martor, agresorul şi-ar fi decapitat victima după ce a înjunghiat-o în mod repetat sub privirile îngrozite ale celorlalţi pasageri. "Ne uitam la el... A mers calm către partea din faţă a autobuzului cu capul şi cuţitul în mînă. S-a uitat la noi calm şi a lăsat capul să cadă chiar în faţa noastră”, a declarat pentru postul CBC unul dintre pasagerii care a asistat la scena de film horror. "Cred că l-a înjunghiat de 50 sau de 60 de ori. Era ca un robot”, a adăugat el. Alţii au declarat că agresorul a ţinut capul retezat chiar şi în uşa autobuzului, pentru ca acesta să poată fi privit de trecători. Deşi decapitarea pasagerului atacat a fost confimată de mai mulţi martori, poliţia canadiană nu a furnizat informaţii privind o asemenea ipoteză. Atacatorul, un bărbat în vîrstă de 40 de ani, a fost arestat la puţin timp după agresiunea care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi.


Mersul la sală, înlocuit de medicamente
Sunt mulţi aceia care doresc să aibă o siluetă atrăgătoare, însă puţini care sunt dispuşi să depună efortul necesar atingerii acestui scop. Pentru leneşii care vor, totuşi, să arate bine, oamenii de ştiinţă americani au dezvoltat medicamente ce pot păcăli muşchii, făcîndu-i să creadă că au fost solicitaţi la maximum, chiar dacă persoana în cauza n-a făcut nimic altceva decît să stea pe canapea şi să se uite la televizor. Cercetători de la Institutul Salk din California au anunţat că au dezvoltat două tipuri de pilule care au făcut minuni în cazul şoarecilor de laborator. Unul dintre medicamente, denumit Aicar, a crescut capacitatea de efort a şoarecilor cu 44%, în doar patru săptămîni de tratament. Cel de-al doilea medicament, GW1516, a crescut rezistenţa fizică a şoarecilor cu 75%, însă a fost necesar ca tratamentul să fie combinat cu sesiuni de mişcare pentru a avea efect. Cercetătorii americani au precizat că este foarte probabil ca medicamentele să aibă aceleaşi rezultate şi la subiecţii umani, întrucît oamenii folosesc aceleaşi gene ca şi şoarecii pentru tonusul muscular, informează Agerpres. Dacă testele vor dovedi acest lucru, oamenii vor putea în viitor să se bucure de un aspect fizic plăcut chiar şi dacă nu fac altceva decît să stea pe scaun la locul de muncă şi în faţa televizorului acasă.


Will Ferrell adoră să mănînce îngheţată în timp ce stă pe WC
Actorul american Will Ferrell a dezvăluit că-i place le nebunie să mănînce îngheţată în timp ce stă pe closet. Comediantul a precizat că nu se poate abţine să nu savureze îngheţată în timp ce-şi face nevoile, informează Agerpres. Actorul a mai dezvăluit că organele genitale false pe care le poartă în Step Brothers au fost modelate după propriile sale testicule. "Le-am cerut producătorilor să-mi dea nucile false cadou. Acum sunt acasă şi ori de cîte ori am musafiri nu pierd ocazia să mă mîndresc cu ele. La o petrecere testiculele mele - cele false - au fost pipăite de 20 de persoane, fiind trecute din mînă în mînă”, a povestit Ferrell.


Colecţia de artă a lui Hitler, expusă pe Internet
Un muzeu din Berlin a decis să pună la dispoziţia internauţilor colecţia privată de artă a fostului lider nazist Adolf Hitler, relatează Der Spiegel. Potrivit sursei citate, este pentru prima oară de la sfîrşitul celui de-al doilea război mondial cînd toate piesele colecţiei Linz sunt adunate într-un singur loc. Celebra colecţie de artă Linz - care a fost ascunsă în diferite saline la sfîrşitul conflictului mondial - este acum expusă în format digital, la iniţiativa Muzeului de Istorie German. Gusturile în materie de artă ale Führer-ului se axau îndeosebi pe artiştii aparţinînd romantismului german, în special pictori ai secolului al XIX-lea, din Viena şi Munchen. Dictatorul german a ignorat arta "degenerată” a secolului al XX-lea, neglijînd astfel artişti importanţi ai vremii, informează Agerpres. Cu toate acestea, el a reuşit să alcătuiască o colecţie privată de mare valoare, pe care dorea să o folosească drept nucleu al unui "Führermuseum” ce urma a fi construit în Linz, Austria, pînă în 1950. Timp de doi ani, pînă în 1945, cîteva piese din colecţie au fost expuse la Linz, unde Hitler, născut în Austria, şi-a petrecut o parte a tinereţii. Colecţia completă era formată din 4.731 de piese - nu numai picturi, ci şi tapete, sculpturi, mobilier şi porţelanuri. Astăzi, colecţia este împrăştiată în Europa, unele dintre piese fiind identificate şi retrocedate de Aliaţi ţărilor proprietare, altele fiind vîndute în mod ilegal sau pierdute. Aproximativ 1.700 sunt expuse în diverse muzee din Germania. Colecţia online a putut fi creată datorită fotografiilor realizate de Aliaţi, care au catalogat toate cele 4.731 de piese.

×
Subiecte în articol: magazin california