x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun S-a demonstrat ştiinţific: relaţiile începute pe internet, mai durabile decât cele "clasice"

S-a demonstrat ştiinţific: relaţiile începute pe internet, mai durabile decât cele "clasice"

04 Iun 2013   •   17:27
S-a demonstrat ştiinţific: relaţiile începute pe internet, mai durabile decât cele "clasice"

Persoanele care îşi cunosc partenerii pe internet au mai multe şanse să aibă o căsnicie mai lungă decât persoanele care îşi întâlnesc "sufletul pereche" prin metode tradiţionale.

O relaţie începută cu o discuţie purtată în spaţiul virtual prezintă un risc cu 25% mai mic de a se încheia printr-un divorţ în comparaţie cu relaţiile persoanelor care şi-au cunoscut partenerii de cuplu prin intermediul unor prieteni sau din pură întâmplare, conform dailymail.co.uk.

Succesul relaţiilor începute pe internet s-ar putea datora faptului că internauţii sunt mai motivaţi să îşi găsească "sufletul pereche" în rândul celorlalţi internauţi şi eforturilor depuse de administratorii site-urilor destinate întâlnirilor online, care propun utilizatorilor lor seturi de profiluri compatibile cu căutările acestora.

Psihologii de la Universitatea Chicago au studiat aproape 20.000 de situaţii ale unor persoane care s-au căsătorit între anii 2005 şi 2012 şi care au răspuns la o serie de întrebări despre satisfacţia din viaţa de cuplu.

Peste o treime dintre aceste persoane şi-au cunoscut partenerii de viaţă pe internet, jumătate dintre ei au folosit site-uri destinate întâlnirilor online, restul folosind camerele de chat online şi reţelele de socializare.

Relaţiile care au început la locul de muncă, într-un bar, într-un club sau printr-o întâlnire aranjată de cunoscuţi prezintă un risc cu 25% mai ridicat de a se încheia printr-o despărţire, iar acele cupluri au cel mai scăzut nivel de satisfacţie şi fericire, potrivit autorilor studiului publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Profesorul John Cacioppo, coordonatorul studiului, spune că numărul ridicat de parteneri potenţiali care sunt disponibili online ar putea fi unul dintre motivele care explică aceste rezultate.

Studii anterioare au relevat faptul că persoanele care s-au cunoscut online sunt mai dispuse să se întâlnească din nou, după prima lor întâlnire, întrucât împărtăşesc mai multe informaţii despre ele însele în discuţiile online.

Relativul anonimat al întâlnirilor online le permite utilizatorilor să mintă în legătură cu o serie de atribute, însă aceste minciuni se referă cel mai adesea la înălţime şi greutate.

Site-urile de întâlniri online sunt cel mai populare pentru persoanele aflate în intervalul de vârstă 25-34 ani, însă ele încep să devină tot mai atractive şi pentru generaţiile mai vârstnice.

×