x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun S-a născut un şarpe cu două capete, deşi şansele erau de 1 la 10.000. Vezi cum arată

S-a născut un şarpe cu două capete, deşi şansele erau de 1 la 10.000. Vezi cum arată

02 Noi 2011   •   13:24
S-a născut un şarpe cu două capete, deşi şansele erau de 1 la 10.000. Vezi cum arată

Sansele ca un sarpe sa se nasca cu doua capete sunt de 1 la 10.000. Un astfel de specimen, un Honduran Milksnake albinos, a fost gasit in SUA, scrie Daily Mail.

Personalul grupului Sunshine Serpents din Florida a tinut la incubator sapte oua de Honduran Milksnake albinos, dar a fost socat cand a vazut ca din oua au iesit noua capete pentru ca, in afara de sarpele cu doua capete, unul dintre oua continea gemeni.

Daniel Parker, directorul gruparii si biolog la Universitatea Central Florida, a declarat ca a trebuit sa verifice din nou, caci nu ii venea sa creada ce se afla in fata ochilor sai.

De cele mai multe ori, termenul albinos se refera la coloratura alba, dar in cazul serpilor, se refera la lipsa pigmentilor inchisi la culoare.

Biologul Daniel Parker a spus ca serpii cu doua capete pot trai pana la 20 de ani in captivitate.
Avand doua creiere care controleaza un singur corp, sarpele, care nu este veninos, nu s-ar putea acomoda in salbaticie.

Unii spun ca sarpele Honduran Milk ar bea laptele vacilor direct din uger, dar este un mit. Acestor specimene le place sa traiasca in hambare, dar si in medii intunecoase, ceea ce ar putea fi sursa prejudecatilor.

Acest sarpe se hraneste cu insecte, soparle, pasari si cu animale mici.

O alta creatura cu doua capete care s-a aflat pe prima pagina a ziarelor anul acesta a fost o broasca testoasa africana cu pinteni, nascuta in Slovacia, care avea chiar si cinci picioare.

×