x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Sa muriti bine!" - Vitele Romaniei se bucura, dar...

"Sa muriti bine!" - Vitele Romaniei se bucura, dar...

de Luiza Moldovan    |    30 Apr 2006   •   00:00
"Sa muriti bine!" - Vitele Romaniei se bucura, dar...
INTERVIURI IMAGINARE
Foarte multe mame de vitei au rasuflat usurate ca, la romani, carnea de vita e mai putin apreciata decat porcul, oaia si mielul. Vitele Romaniei se bucura. Numai una e trista. Vaca Margelatu are de ce sa fie trista: desi e fata, are prenume de baiat.

Jurnalul National: Am aflat cu tristete ca sunteti trista. Cunoastem si motivul. Totusi, acesta nu e un motiv prea mare de intristare. Faptul ca sunteti inca in viata, faptul ca aveti un copil...
Vaca Margelatu (privind trist, in fanul de sub nasul dumneaei): Nici nu stiu cum am reusit sa trec peste toate aceste impedimente. Imagineaza-ti: sa fii fata si sa te cheme Margelatu.

Bine ca nu va cheama mama acasa.
Foarte haios. Ar trebui sa rad?

Macar de complezenta.
Bine, rad. Am ras.

Cum comentati apetitul oamenilor pentru miei?
Cu un "mu" tragic. Nici nu vreau sa stiu ce e pe capul prietenelor mele, oile. Pe mielul ei l-au luat de la ea si l-au facut mici si... caltabos sau cum ii zice la felul ala de mancare... Anul trecut, la fel. Un miel a avut si ea. L-au luat si i-au proptit cutitul sub beregata, hat, o data si gata! Ce-or intelege oamenii astia din ucisul de rutina, eu nu pot sa-nteleg. Ii inalta spiritual? Sunt mai buni unii cu altii? Nu pot sa-mi imaginez cum e sa mananci ceva care are ochi.

Oamenii sunt rai sau buni?
Oamenii sunt rai sau buni. Oamenii rai sunt rai si oamenii buni sunt buni. Oamenii rai taie beregati si se simt bine cu ei insisi. Sa-i vedeti cum taie porcii... Mai intai se-mbata ca chiorii, pe urma alearga porcul (eu am vazut, eu am asistat, eu stiu), il imobilizeaza, el urla, ei il imobilizeaza, el urla, ei il imobilizeaza, mai iau una mica, il imobilizeaza mai bine si pe urma opereaza o operatie chirurgicala fara anestezie.

Ce este viata?
Viata este atunci cand rasufli usurat la sfarsitul fiecarei zile, ca n-ai ajuns caltabos.

Sunteti stresata?
Da, sunt stresata. De asta, in ultima vreme, dau numai lapte batut cu corn.

V-ati gandit sa emigrati?
Toate vacile din lume vor sa emigreze in singurul loc posibil: India. In India, noi suntem sacre. Nu macre.

Ce mesaj aveti pentru viticultori?
Viticultorilor, sa muriti bine!
×
Subiecte în articol: magazin