x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sanda Nicola, nimic in afara de munca

Sanda Nicola, nimic in afara de munca

de Cristina Ologeanu    |    13 Oct 2006   •   00:00
Sanda Nicola, nimic in afara de munca
VEDETE
Te simti in vreun fel privilegiata fata de oamenii obisnuiti ca ai ocazia sa fii in mijlocul evenimentelor importante?
Imi repugna termenul "oameni obisnuiti". Faptul ca apari la televizor nu inseamna ca esti trimisul special al lui Dumnezeu pe Pamant. Fata de publicul meu nu ma simt privilegiata, ci datoare. Datoare sa-i comunic in termenii cei mai corecti ceea ce are nevoie sa stie.

Ai avut vreodata un sentiment de teama, ca esti depasita de situatie?
Da, am fost! Cel putin o data. Prezentam Observatorul si am primit in direct vestea ca Elena Popescu si Ionut Barbu, corespondentii Antenei 1 din Buzau, au murit in explozia de la Mihailesti. Am pus capul in piept, am oftat adanc si am continuat jurnalul. Apoi am mers direct acolo si am transmis de pe camp, dintre jandarmii care culegeau resturi umane imprastiate de suflul exploziei. Dupa 10 ore petrecute in atmosfera de acolo mi-am pierdut si cumpatul, si concentrarea. Si am facut cea mai mare greseala din cariera mea de reporter. Una pe care n-o sa mi-o iert niciodata. Am spus Elena Lupescu in loc de Popescu. Sper ca ea, Elena, sa ma poata ierta!

Ai vreun regret legat de unul dintre fostele locuri de munca?
Ma gandeam odata ca, daca nu mi-as fi dat demisia din televiziunea X sau daca as fi acceptat oferta televiziunii Y, ce bine mi-ar fi fost! Dar nu este asa! Astazi n-am nici un regret pentru ca n-am frustrari profesionale. In fiecare televiziune in care am lucrat, am dat peste oameni de calitate, de la care am invatat multe si cu care am ramas prietena.

La un moment dat te-am vazut prezentand alaturi de Mihai Tatulici, care, se stie, este foarte exigent. Ti-a dat vreun sfat profesional?
Mihai Tatulici are mai multi ani de cariera decat am eu de viata. E o onoare sa vad ca are incredere in mine. Nu mi-a dat niciodata sfaturi profesionale, m-a incurajat mereu sa fiu eu insami. Mi-a dat insa un mare sfat de viata: sa nu mai caut lumea ideala. Deocamdata nu l-am ascultat!

Pe site-ul Realitatii scrie ca esti dependenta de munca. Atunci, cum ramane cu viata personala?
Niciodata n-am vazut granita dintre profesional si personal. Daca astazi gafez intr-o transmisiune, te asigur, va fi o drama personala, nu doar profesionala. Imi place munca mea, e pasiune devenita profesie. Pe cei care ma percep drept carierista o sa-i dezamagesc, nu sunt. Sunt doar o femeie care pana acum a gasit mai multa satisfactie in profesie decat intr-o relatie amoroasa. Asta nu inseamna ca sunt nefericita sau ghinionista in dragoste si nici ca voi fi vesnic dispusa sa stau 14 ore pe zi la serviciu.

Ce lipseste ca sa te simti implinita pe plan profesional?
Sunt un reporter implinit, care a parcurs toate etapele meseriei de reporter tv. Acum insa imi doresc o specializare temeinica. Vreau sa studiez geopolitica Orientului Mijlociu si sa inteleg islamul ca si civilizatie.
UN OM CA TOTI ALTII
La 28 de ani, Sanda a vazut si a trecut prin multe. Atat in plan personal, cat si profesional. A fost casatorita, apoi a avut o lunga si frumoasa relatie cu Bogdan Negroiu din trupa El Negro, iar acum... munca este pe primul loc. Dar cum despre viata personala nu vrea sa ofere (prea multe) detalii, vom vorbi despre cea profesionala. A intrat in televiziune de la numai 17 ani. A lucrat la 3TV Deva, Pro TV Deva, Antena 1 si din 2005, este la Realitatea TV. Se considera un om ca toti ceilalti. (Cristina Ologeanu)

×