x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sărbătoare YouTube. Concert live în San Francisco

Sărbătoare YouTube. Concert live în San Francisco

de Ovidiu Ciutescu    |    13 Noi 2008   •   00:00

Platforma video YouTube va organiza un concert live la San Francisco, pe 22 noiembrie, pentru a-şi sărbători astfel succesul pe plan internaţional, invitaţi find atât oameni obişnuiţi cât şi vedete, transmite AFP, citat de Mediafax.



"YouTube este în esenţă o platformă unde toată lumea, vedete cât şi anonimi, împart aceeaşi scenă, iar concertul YouTube Live este o manifestare concretă a aceeastei idei", a declarat fondatorul site-ului, Chad Hurley. Concertul, care se estimează că va dura două ore, va fi transmis în direct online şi va aduce pe aceeaşi scenă atât vedete cât şi oameni obişnuiţi. În spatele scenei va fi instalat un ecran pe care vor rula şi videoclipurile originale ale melodiilor care vor fi interpretate live.

Artistul Will.I.am, component al formaţiei Black Eyed Peas, va fi prezent pe scenă, alături de mai multe cântăreţe pe care le-a descoperit prin intermediul internetului. "Sunt câţiva ani de când utilizatorii YouTube se regăsesc într-un mod neoficial, dar este pentru prima oară când YouTube se lansează dincolo de monitoarele calculatoarelor", a mai spus Hurley. Platforma video a încercat să îşi rentabilizeze popularitatea de care se bucără, din 2006 când a fost achiziţionată de Google, în cadrul unei tranzacţii în valaore de 1,65 miliarde de dolari.

Recent compania de producţii FremantleMedia a anunţat că va mări numărul de conţinuturi publicate pe YouTube şi va folosi, de asemenea, programul VideoID, care identifică videoclipurile publicate fără acordul deţinătorului drepturilor de autor după ce anterior, YouTube şi MGM au semnat un parteneriat similar, potrivit căruia platforma video deţinută de Google va publica integral filme şi emisiuni ale Metro-Goldwyn-Mayer Studios.

×
Subiecte în articol: lumea youtube