x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Şase dezastre naturale într-o lună...de miere

Şase dezastre naturale într-o lună...de miere

05 Apr 2011   •   18:05
Şase dezastre naturale într-o lună...de miere
Sursa foto: /reuters

Atunci când suedezul Stefan Svanstrom şi-a planificat luna, de fapt cele patru luni de miere, cu siguranţă nu s-a gândit că această perioadă va coincide cu aventura vieţii.

 

Alături de soţia sa, Erika şi fetiţa în vârstă de câteva luni, suedezul a avut o primă oprire, la începutul lunii decembrie, la Munchen, unde trio-ul suedez a fost surprins de cea mai violentă furtună de zăpadă văzută în Bavaria în ultimii zeci de ani.

 

Cei trei au pus apoi cap-compas Australia, acolo unde, la începutul anului, s-au confruntat cu un ciclon la Cairn, cu inundaţiile devastatoare de la Brisbane, dar şi cu incendiile de vegetaţie care au afectat oraşul Perth.

 

Suedezii s-au refugiat apoi în vecinătate, în Noua Zeelandă, mai exact la Christchurch, acolo unde au supraveţuit cutremurului de 6,3 grade pe scara Richter, soldat cu aproape 200 de victime. Iar pentru ca tacâmul să fir complet, din periplul dezastrelor nu putea lipsi...Japonia, seismul din 11 martie prinzându-i pe cei trei ghinionişti suedezi la Tokyo.

×