x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Satu Mare / O improvizaţie aruncă un bloc in aer

Satu Mare / O improvizaţie aruncă un bloc in aer

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Ian 2008   •   00:00
Dispeceratul E.ON Gaz Distribuţie a fost anunţat luni, in jurul orei 03.00, de producerea unei explozii la blocul nr. 52 de pe strada Aleea Tisa nr. 2 din municipiul Satu Mare. Explozia produsă luni dimineaţă, intr-un bloc din Statu Mare, soldată cu rănirea a trei persoane şi importante pagube materiale, a avut drept cauză o improvizaţie la instalaţia interioară, respectiv un furtun montat ilegal la aragaz care a generat scurgeri de gaze, informează E.ON. Gaz Distribuţie.

Â

TRAGEDIE. In urma deflagraţiei, trei persoane au fost rănite, fiind transportate de urgenţă la spitalul din Satu Mare. Două dintre ele, in stare mai gravă, urmează să fie transportate la Bucureşti, cu un elicopter SMURD. Totodată, trei apartamente din acest imobil au fost serios avariate, alte apartamente fiind afectate de explozia ce a avut loc in această dimineaţă. Echipa de intervenţie a E.ON Gaz Distribuţie s-a deplasat de urgenţă la faţa locului şi a intrerupt alimentarea cu gaze naturale la imobilul respectiv pentru asigurarea securităţii tuturor consumatorilor. Potrivit cercetărilor efectuate de echipele E.ON Gaz Distribuţie, deflagraţia a fost cauzată de acumularea de gaze naturale provenite de la o improvizaţie realizată la instalaţia de utilizare a gazelor naturale din apartamentul nr. 42, amplasat la parterul blocului. Astfel, in bucătăria apartamentului a fost depistat un furtun montat ilegal la aragaz care a generat scurgeri de gaze. E.ON Gaz Distribuţie atrage incă o dată atenţia cu privire la pericolele pe care le reprezintă improvizaţiile la instalaţiile interioare de utilizare a gazelor. naturale. Astfel, modificarea instalaţiilor de gaz fără avizele necesare şi/sau de către persoane neautorizate prezintă un permanent pericol de explozii şi de intoxicaţii. Compania noastră solicită consumatorilor interesaţi să efectueze modificări ale instalaţiilor interioare să recurgă numai la serviciile unei societăţi sau ale unei persoane autorizate pentru proiectarea şi execuţia instalaţiilor de gaze naturale. Doar in acest fel pot fi exploatate in condiţii de siguranţă instalaţiile interioare. In caz in care simt miros de gaz, consumatorii sunt rugaţi sa aplice următoarele măsuri de siguranţă: să stingă toate focurile; să deschidă imediat toate uşile şi ferestrele; să nu manevreze aparate electronice; să nu aprindă lumina; să nu verifice cu flacără instalaţiile de gaze naturale.

Â

INTERVENŢIE. Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Someş" Satu Mare, colonelul Gheorghe Strămb, a declarat, luni dimineaţa, că explozia s-a produs la ora 2.48, la parterul unui bloc din municipiul Satu Mare. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale reuşind să stingă incendiul in zece minute şi să evacueze zona. In apartamentul in care a avut loc explozia se aflau două persoane, un bărbat şi o femeie, care au suferit arsuri grave, fiind internaţi la Spitalul de Urgenţă Satu Mare şi urmănd să fie transportaţi, luni dimineaţa, la Spitalul de Arşi din Bucureşti. O altă femeie, aflată intr-un apartament invecinat, a fost internată cu fracturi la picioare. Potrivit colonelului Gheorghe Strămb, in urma exploziei şapte apartamente au fost avariate, din care trei la parter, fiind afectată serios structura de rezistenţă a blocului. De asemenea, o clădire a Romtelecom din zonă a fost afectată de suflul exploziei. Toate cele 20 de apartamente din bloc, din care aproximativ 12 erau locuite, au fost evacuate, iar persoanele care domiciliau aici, in jur de 30, au fost conduse la rude ori au fost preluate de Serviciul de Asistenţă Socială al Primăriei Satu Mare.

×