x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Scandal la Eurovision: Reprezentanta Rusiei, acuzată de trădare

Scandal la Eurovision: Reprezentanta Rusiei, acuzată de trădare

19 Mai 2009   •   00:00
Scandal la Eurovision: Reprezentanta Rusiei, acuzată de trădare

Ucraina susţine că i-a acordat cântăreţei ucrainene Anastasia Prihodko, care a reprezentat Rusia la concursul Eurovision din anul acesta nu 8 puncte, cum s-a anunţat din studiou, ci 0 puncte, solicitând revizuirea punctajului final, relatează portalul Life.ru, citat de Agerpres.

Organizatorii au încercat, fără succes, să aplaneze scandalul izbucnit la Eurovision, a cărui finală s-a desfăşurat sâmbătă seara la Moscova, potrivit portalului citat.

După cum a aflat Life.ru, juriul profesionist din Ucraina, ţara de origine a cântăreţei Anastasia Prihodko (22 de ani) i-a acordat acesteia 0 puncte, acuzând-o de trădare. Juriul amator i-a acordat ceva mai multe puncte, însă nu 8. Cu două minute înainte ca Ucraina să-şi exprime simpatia faţă de interpreţii care au evoluat la Eurovision, cifra 8 a apărut din senin pentru reprezentanta Rusiei, susţin responsabili din audiovizualul de la Kiev.

'În primul rând, vreau să mulţumesc Rusiei pentru cele 2 puncte acordate reprezentantei Ucrainei, Svetlana Loboda. Într-adevăr, este un punctaj ca între vecini şi parteneri. În al doilea rând, noi am trimis deja luni dimineaţă o scrisoare oficială EBU pentru a ne lămuri cum de la 0 puncte s-a ajuns la 8', a declarat portalului citat de vicepreşedintele postului public de televiziune de la Kiev, Roman Nedzelski.

'Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, la voi în Rusia, dar nouă, înainte cu două minute de a intra în direct cu studioul din Moscova, ne-a venit de pe EBU ((European Broadcasting Union) cifra de 8 puncte pentru Anastasia Prihodko. Noi am comunicat-o, dar a fost un şoc, întrucât nimeni în Ucraina nu a votat pentru ea, considerând-o o trădătoare', a afirmat responsabilul ucrainean, denunţând o 'manipulare pe faţă'.

La concursul Eurovision de anul acesta, Rusia s-a clasat pe locul 11 cu 91 de puncte, iar Ucraina pe poziţia a 12-a, cu 76 de puncte. Cele opt puncte contestate de Ucraina nu ar schimba cu nimic poziţia Rusiei.

Şi Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal) a solicitat o anchetă pentru a elucida dacă interpreta ucraineană Anastasia Prihodko nu a fost favorizată în timpul selecţiei de unele personalităţi din juriu în detrimentul cântăreţilor autohtoni. (V.A.)

×
Subiecte în articol: magazin puncte