x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Schimbarea la El si la Ea

Schimbarea la El si la Ea

de Cristina Ologeanu    |    18 Aug 2006   •   00:00
Schimbarea la El si la Ea
PSI
Charles Darwin a observat ca speciile care sunt flexibile fata de schimbari au cele mai mari sanse de a supravietui… Cat adevar e in aceasta fraza! Dar, din pacate, nu toti dintre noi suntem capabili sa ne adaptam schimbarilor cu usurinta si fara suferinta. Cel putin asa ni se pare la prima vedere. Noi, femeile, ne plangem ca barbatii (asa suntem noi invatate, sa-i bagam pe toti in aceeasi oala!) nu ne inteleg si nu ne asculta, si de aceea sunt niste (porci) insensibili… Asta nu inseamna ca nu exista si exceptii. Ar fi timpul sa ne dezvatam de acest lucru. Ar fi timpul sa intelegem ca fiecare are modul sau de a (re)actiona.

DIN SCRIPTE. S-au scris si (cu siguranta) se vor mai scrie multe carti despre relatiile dintre femei si barbati, cu scopul de a-i face sa se inteleaga mai bine unii pe altii. Cea mai recenta aparitie editoriala care se incadreaza in cele spuse mai sus este cartea "Barbatii se indreapta spre est, femeile cotesc la dreapta", de la Meteor Press.

Citind-o, am inteles ca, de fapt, femeile si barbatii merg in aceeasi directie, dar au metode diferite de a parcurge acelasi drum, de a aborda schimbarile si neprevazutul ivit pe parcurs. Bazandu-se pe cele mai noi descoperiri stiintifice, precum si pe experienta dobandita in anii in care i-au ajutat pe ceilalti barbati si femei sa trateze schimbarile, autorii Sabra E. Brock si dr Joseph F. Dooley arata de ce barbatii si femeile abordeaza diferit schimbarile, precum si modul in care puteti evita problemele de comunicare. Acest ghid de comunicare interumana explica de ce barbatii si femeile au strategii diferite de a face fata schimbarii, si va arata (prin exemple concrete si prin teste, chestionare si instrumente de evaluare) cum sa va folositi de schimbari pentru a fi mai fericiti si mai eficienti.

"Barbatii se indreapta spre est, femeile cotesc la dreapta" - Meteor Press

×