x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Se poartă military chic şi gotic-ul!

Se poartă military chic şi gotic-ul!

10 Sep 2010   •   00:00
Se poartă military chic şi gotic-ul!

Nu o zicem noi. O zic stiliştii fran­cezi, care au lansat zilele trecute şi în Ro­mâ­nia ultima ediţie a catalogului La Re­doute. Astfel, culoarea definitorie a colecţiei toamnă-iarnă 2010-2011 din acest an este kaki. Stiliştii recomandă această culoare în combinaţii croma­tice ine­­dite, alături de galben ocru, oranj es­tompat, violet, roz prăfuit, albastru păun şi albastru denim.

Cele patru tendin­ţe propuse sunt Military Chic, Na­­tural Woman, True Romance şi Glam Rock.
Military chic defineşte ţinutele ce combină elemente milităreşti clasice cu cele asociate stilului "aviator". Un stil accesibil, Military Chic îmbină puternice influenţe masculine cu ro­mantismul modern. Astfel, mantourile sunt asortate cu fuste vaporoase din şifon, iar jachetele-aviator cu rochii cu paiete.

Natural Woman derivă din preo­cu­pa­rea pentru un stil de viaţă sănătos, mai apropiat de natură. La Redoute propune o colecţie din bumbac organic şi un stil casual, prin siluete cu volum şi linii extrem de feminine. Cardiganul, rochiile tricotate, bluzele cu broderii folk sau imprimeuri etnice, fularele şi beretele se numără printre piesele-cheie ale acestei tendinţe.

Pentru stilul True Romance, de­signerii La Redoute propun o poveste de dragoste modernă, în care perso­najele principale sunt dantela, voalul, tran­sparenţele, broderiile, culorile pastelate şi drapajele.

Glam Rock se defineşte prin siluete îndrăzneţe (rochii tunică cu drapaje, pulovere adânc decoltate, mantouri cu imprimeu leopard în nuanţe de negru şi gri) şi piese masculine (bluzoane rock din piele, sacouri de colegiu, ghete de motociclist, jeanşi boyfriend şi uzaţi, cămăşi largi, pălării), totul pe jocuri de texturi bazate pe negru.

Specialist în prêt-à-porter şi decora­ţiuni, site-ul La Redoute este pe primul loc în topul magazinelor virtuale de îmbrăcăminte şi decoraţiuni din Franţa. La Redoute este prezent în peste 20 de ţări şi a intrat în România în anul 2008. (S.S.E.)

×
Subiecte în articol: life & style