x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Se retrage Cătălina Ponor!

Se retrage Cătălina Ponor!

12 Dec 2007   •   00:00

Tripla campioană olimpică de la Atena, gimnasta Cătălina Ponor, in vărstă de 20 de ani, şi-a anunţat oficial retragerea din activitate, motivăndu-şi decizia prin unele probleme de sănătate, a declarat, preşedintele Federaţiei Romăne de Gimnastică, Adrian Stoica.

"Am vorbit la telefon cu Cătălina şi m-a anunţat că s-a hotărăt să se retragă. Aceasta e decizia ei. Nu cred că se va mai răzgăndi. Mi-a spus că a făcut nişte investigaţii medicale. Nu sunt nişte diferenţe mari faţă de ce a avut ea inainte, dar totuşi un pic de evoluţie există şi a preferat să nu işi mai asume riscul", a spus Stoica.

Preşedintele FRG a precizat că este greu de spus ce va face Cătălina Ponor in continuare: "Viaţa merge inainte, işi va termina facultatea, va avea alte lucruri. Este greu de spus ce va face".

Intrebat ce dacă retragerea Cătălinei Ponor este o pierdere pentru gimnastica romănească, Stoica a răspuns: "Din punctul meu de vedere este o pierdere pentru gimnastica romănească, pentru că speram ca ea să poată să contribuie in continuare la activitatea din gimnastică şi ar fi fost utilă, dar nu sunt lucruri care depind doar de noi".

Cătălina Ponor este triplă campioană olimpică la Atena, in 2004, la bărnă, sol şi cu echipa şi mai are in palmares cinci titluri europene, dintre care trei la Amsterdam, in 2004 (la bărnă, la sol şi cu echipa), unul la Debrecen in 2005 (bărnă) şi altul la Volos, in 2006 (bărnă). De asemenea, Ponor a mai cucerit o medalie de argint cu echipa şi una de bronz la sol, la Campionatele Europene din 2006, de la Volos. Din palamresul ei lipseşte titlul mondial, avănd insă trei medalii de argint la CM de la Anaheim din 2003 (bărnă, sol şi cu echipa) şi două de bronz, la CM de la Melbourne in 2005 (bărnă) şi la CM de la Stuttgart in 2007 (cu echipa).

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin ponor