x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Secretul Mariei: filmari si culise

Secretul Mariei: filmari si culise

de Cristian Petru    |    Sebastian S. Eduard    |    Miruna Mihalcea    |    21 Oct 2005   •   00:00
Secretul Mariei: filmari si culise
SERIAL
"Secretul Mariei" s-a mutat la Sinaia. Doar pentru filmari.

Prilej pentru o deplasare "la locul faptei". Intr-o eleganta vila din Sinaia se toarna ultimele cadre "in deplasare" cu Anemona Niculescu si Ioan Isaiu. Este o escapada pe care cuplul Lorena - Octavian o face departe de lumea dezlantuita chiar... la Sinaia - undeva prin episodul 15-16. Idila se reinfiripa, urmeaza chiar o scena "hot" sub dus, insa, brusc, Lorena incepe sa se simta foarte rau si suspecteaza ca cineva a vrut sa o otraveasca...

Intr-o pauza de filmare, Ioan Isaiu si-a rupt din timpul liber pentru a sta de vorba cu noi. "Ca la orice inceput nou, cu totii am avut nevoie de o perioada de acomodare, dar s-a trecut repede peste pragul asta. E cumva ca atunci cand urci in autobuz intre statii, dar am tinut totul sub control." "Filmarile dureaza intre 6 si 14 ore pe zi", explica Isaiu. E totusi difuzarea unui serial in mers, a unui serial care e in proces de filmare si atunci e normal sa ne luam o marja de siguranta. Am inceput filmarile de 2 luni. Deocamdata, telenovela va aparea in 40 de episoade dupa care se va decide daca va mai fi o serie de inca 40.... In ce ma priveste, acum rolul a-nceput sa se simta foarte bine cu mine. La inceput, e normal sa ai mici nedumeriri pe care evident ca le maschezi. Acum insa am devenit buni prieteni, eu si cu rolul meu. Nu-i un personaj care sa ridice cine stie ce probleme. E un personaj pe care ori il am in mine, ori m-as putea intalni cu el pe strada."

Se monteaza luminile, se aranjeaza decorul
Pregatirile continua... fetele cu machiajul, baietii cu scenariul
Anemona repeta scena cu telefonul buclucas
In sfarsit... Motor! Actiune!

Culise

Anemona Niculescu a trecut cu bine peste necazurile pe care i le-a provocat piciorul rupt

Actrita principala a stat intr-un picior la filmari pentru ca-l avea pe celalalt in ghips. Actori care isi repeta rolurile chiar si cand se plimba prin curtea studioului. Cravate deranjate si un barbat care a stat toata ziua pe tocuri inalte. Toate astea, pe platoul de filmare al telenovelei "Secretul Mariei".

SUPERVIZOR. Simona Macovei este supervizorul artistic al telenovei Secretul Mariei, serialul realizat de Antena 1 in colaborare cu La Dolce Vita Production, compania lui Valeriu Lazarov. Simona a inceput sa lucreze in televiziune ca redactor si apoi scenarist la "Surprize, surprize". A mai scris scenarii pentru "Ploaia de stele" si "Bine ai venit la nunta ta" dar si pentru programe de Revelion de la Antena 1 si TVR. Timp de aproape cinci ani a fost director la "Din Dragoste" si din vara aceasta supervizeaza telenovela "Secretul Mariei". A participat la castinguri, merge la filmari, dar si la montaj si stie aproape toate secretele serialului.

CASTINGUL. "Ioan Isaiu a venit ultimul la casting. Mergea la mare, nu vazuse textul. L-a invatat, a dat proba si rolul a fost al lui. Liviu Varciu, (Liviu de la LA), cand a venit la casting pentru rolul lui Oliver si a vazut cati actori sunt a vrut sa plece. A ramas si atunci cand a dat el probe toata lumea a tacut. Era foarte bun", spune Simona Macovei. Dupa castinguri au inceput filmarile. La inceput a fost mai greu pentru ca oamenii nu se cunosteau intre ei, dar acum sunt deja o echipa. "Cei patru argentinieni care lucreaza la telenovela sunt profesionisti adevarati. Si oameni foarte calzi. In fiecare dimineata cand vin la filmari, primul lucru pe care il spun cand se vad cu cineva este «Hola, un beso». Se vede pe fata lor ca se bucura atunci cand ceea ce fac iese bine. Ei spun despre romani ca sunt sobri", povesteste Simona.

NECAZURI SI BUCURII LA FILMARI. Toata lumea stie deja ca Anemona Niculescu, cea care le interpeteaza pe surorile Maria si Lorena si-a scrantit piciorul si a stat cu el in ghips. "A filmat cateva episoade cu ghips. Apoi trebuiau filmate cateva scene in care ea mai putea avea probleme cu piciorul. Si atunci, Anemona venea pana in platou cu carje sau cu carucior cu rotile, se ridica si statea intr-un picior. Se filma astfel incat sa nu se vada ghipsul. Avea dureri mari dar nu a luat calmante. Pentru ca nu ar mai fi putut sa joace", zice supervizorul artistic. Filmarile dureaza 14-16 ore in fiecare zi, de luni pana sambata. Uneori se filmeaza si noaptea. "Ioan Isaiu, Octavian Barbulescu in telenovela, a avut filmare la o casa parasita. A stat acolo de la 11 seara pana la 6 dimineata. A mers acasa, a facut un dus, a dormit putin si la ora 9 a fost din nou la filmari si a muncit toata ziua". Greu i-a fost si lui Toma Danila, actorul care interpreteaza rolul Remus, homosexualul caruia i se confeseaza Maria. Acesta trebuia sa apara imbracat intr-o rochie si cu incaltari foarte inalte aduse special din Spania. "Toma a stat toata ziua pe tocuri de peste 15 centimetri si cu rochie. Il dureau picioarele, dar reusea sa zambeasca de fiecare data cand se filma". Actorii incearca sa se mai odihneasca pe platou cand pot. In ziua in care am fost in studiorile in care se filmeaza telenovela, Ioan Isaiu se odihnea (nu in patul lui din serial), Silviu dormea in patul bunicii sale din telenovela. Cativa metri mai departe de ei, echipa filma o alta scena.

CRAVATA BAT-O VINA. Liviu de la LA a purtat cravata pentru prima data in viata lui in telenovela. Nu a vrut la inceput, dar pana la urma a acceptat. Liviu este foarte vesel, vine la filmari cantand, dar nu cantecele lui, ci Julio Iglesias. Cu cravata mai are probleme si Cristian Popa, Serban din serial. "Este foarte concentrat si cand se filmeaza isi deranjeaza imediat cravata. Sau isi baga mana in par si se distruge toata munca coafezei", zice Simona. In saptamana in care a plouat tot timpul in Bucuresti a existat pericolul ca apa sa intre in regia de emisie. "Bogdan Hrincu de la Antena 1 a mutat singur toata regia. Adica peste 100 de cabluri, monitoare etc. Si ne-a promis ca la ora 5 filmam. Si am filmat. Asta inseamna sa faci echipa", crede Simona. Secrete de la filmare, secrete de la repetitii. Dar pana la urma, care este "Secretul Mariei"? "Secretul Mariei il stiu doar scenaristul si Valeriu Lazarov".
×