x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sediul PSD, pichetat de revoluţionari

Sediul PSD, pichetat de revoluţionari

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Feb 2008   •   00:00
Sediul PSD, pichetat de revoluţionari

13:54 • Sediul PSD a fost pichetat, luni, în jurul orei 11.00, de un grup de revoluţionari conduşi de Doru Mărieş care au scandat lozinci anti-PSD, au fluierat şi huiduit, aceştia plecând apoi paşnic din faţa sediului după jumătate de oră.

Sediul PSD a fost pichetat, luni, în jurul orei 11.00, de un grup de revoluţionari conduşi de Doru Mărieş care au scandat lozinci anti-PSD, au fluierat şi huiduit, aceştia plecând apoi paşnic din faţa sediului după jumătate de oră.

PROTEST. Circa 50 de revoluţionari de la Asociaţia "21 Decembrie" au protestat în faţa sediului PSD în timp ce liderii social-democraţi se aflau în sedinţa săptămânală. Protestatarii au cerut preschimbarea certificatelor de revoluţionar şi demiterea Secretarului de Stat, responsabil cu problemele revoluţionarilor, Puiu Fesan, precum şi o masă rotundă cu PSD, PNL şi cu "toţi factorii de decizie" pentru soluţionarea problemelor lor. "Noi dorim un singur lucru: să se finalizeze odată dosarele Revoluţiei. Or, cu Ion Iliescu la timona PSD, nu se poate. Practic Ion Iliescu este cel care coordonează, conduce şi învârte după degete justiţia din România de 18 ani. Şi vedeţi că nu o spun eu, o spune chiar preşedintele Băsescu", a declarat liderul revoluţionarilor, Teodor Mărieş. Revoluţionarii i-au acuzat pe Ion Iliescu şi pe Emiliean Cutean, preşedintele comisiei parlamentare pentru revoluţionari, că sunt cauza prostestului de luni, deoarece "nu vor să se facă dreptate", şi să se pedepsească vinovaţii pentru crimele revoluţie, după cum a declarat un revoluţionar. Grupul de protestatari a stat în faţa portii sediului Partidului Social Democrat din bulevardul Kiseleff aproape 30 de minute şi au scandat lozinci anti-Iliescu şi anti-PSD precum "PSD, PSD, agentură KGB", "Iliescu şi ai lui, criminalii neamului", sau "deasupra partidului cânta cucuveaua, Iliescu şi ai lui şi-au găsit beleaua". Revoluţionarii au avut şi o caricatură care îl înfăţişa pe Călin Popescu Tăriceanu udând cu o stropitoare trandafirii din sigla PSD. La plecare, revoluţionarii au promis că vor reveni.

TENTATIVĂ PNL. Cu puţin timp înainte de a picheta sediul PSD, revoluţionarii au fost şi la sediul PNL, tot pentru a picheta, însă aceştia nu au ştiut că şedinţa liberalilor era programată pentru după-amiază. Ion Iliescu susţine că revoluţionarii care au pichetat sediul PSD sunt lipsiţi de legitimitate şi manipulaţi: "Care revoluţionari? Dacă e vorba de Mărieş, să nu-mi vorbiţi de el. E un demagog ordinar care n-are nimic de-a face cu Revoluţia română. E un impostor, nimeni nu-l recunoaşte. El n-are certificat, agită spiritele şi manipulează nişte oameni care au necazurile lor" Iliescu a mai arătat că revoluţionarii n-au de ce să protesteze în condiţiile în care Guvernul a prorogat termenul de preschimbare a certificatelor. Revoluţionarii au încetat greva foamei pe 10 februarie, după aproape două luni de proteste. Revoluţionarii au anunţat atunci noi acţiuni de protest constând în pichetarea mai multor sedii de partide şi a unor instituţii publice,ei solicitând în continuare finalizarea dosarelor revoluţiei şi ale mineriadei, dar şi verificarea magistraţilor de la Curtea Constituţională şi de la CSM de către CNSAS.

×
Subiecte în articol: magazin psd iliescu revoluţionarii