x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Şefa Bisericii protestante din Germania, beată criţă la volan

Şefa Bisericii protestante din Germania, beată criţă la volan

de Mihaela Matachita    |    23 Feb 2010   •   00:00

Episcopul Margot Kassmann, liderul Bisericii Protestante din Germania, a recunoscut că a fost reţinută pentru că a condus maşina în stare de ebrietate şi a trecut pe culoarea roşie a semaforului, a relatat AFP.
"Ştiu cât de periculos şi iresponsabil este condusul sub influenţa alcoolului. Îmi voi asuma, evident, consecinţele", a spus Margot Kassmann prin intermediul unui purtător de cuvânt.

Ea a fost reţinută sâmbătă la Hanovra cu un grad de alcoolemie de 1,54 de grame/litru, "nefiind deloc în stare să conducă", după cum a anunţat un purtător de cuvânt al procurorului. În Germania, conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de 0,3 de grame/litru reprezintă o circumstanţă agravantă pentru o infracţiune, iar la o alcoolemie de peste 0,5 de grame/litru este interzisă conducerea autovehicului. Episcopul riscă suspendarea permisului de conducere timp de un an şi o amendă contravenţională echivalentă cu salariul pe o lună.

Tabloidul Bild a relatat că, după ce nu a putut fi verificată cu alcooltestul, Margot Kassman (51 de ani) a fost condusă la comisariat pentru a-i fi recoltate probe biologice.    

În 1999, ea a devenit cel mai tânăr episcop din Germania, iar în 2007 a stârnit uimirea multora, fiind primul prelat care a intentat divorţ. În octombrie 2009, a fost aleasă la conducerea Bisericii Evanghelice Luterane pentru şase ani. Margot Kassmann este foarte populară în ţara sa, Frankfurter Allgemeine Zeitung descriind-o ca fiind "o combinaţie între Maica Tereza şi Demi Moore".

×
Subiecte în articol: lumea