x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sergiu Nicolaescu "Cine ma iubeste ma urmeaza!"

Sergiu Nicolaescu "Cine ma iubeste ma urmeaza!"

26 Mai 2005   •   00:00

Antena 1 a pregatit pentru vineri, 27 mai, incepand de la ora 20:30, o noua editie a superproductiei "Geniali", realizata in colaborare cu Sagitarius Communication.

  • de CRISTIANA STAMATESCU
  • DIVERTISMENT TV
  • Sarbatoritul acestui spectacol este inegalabilul regizor Sergiu Nicolaescu, care, pret de cateva ore, alaturi de prieteni si colegi, a istorisit, in premiera, intamplari din bogata sa cariera. Prezentatoarele acestei editii "Geniali" sunt frumoasele Mihaela Radulescu si Daniela Nane. Amandoua vor fi si colege de platou in urmatorul film al lui Nicolaescu, "15".

    "Te omor, comisare!"

    Aceasta gala, desi nu a fost prima filmata, reprezinta o premiera, deoarece invitatul, genialul Sergiu Nicolaescu nu a avut, la intrarea pe scena si, cu atat mai putin in timpul spectacolului, nici un fel de teama, nici o emotie. "Nu cunosc acest sentiment", a spus Nicolaescu, intrebat fiind de Mihaela Radulescu daca nu este impresionat la vederea unui public atat de numeros. Asadar, invitatul a inceput sa povesteasca intamplari semnificative din cariera sa. Dupa lansarea primului sau film politist cu mare succes la public, Nicolaescu primea telefoane de "amenintare": "Comisare, tu esti? Comisare, te omor" se auzea de la celalalt capat al firului. Telefonul venea din partea lui Gheorghe Dinica, pus pe spirite de gluma cu "durul" Nicolaescu.

    A urcat apoi pe scena Ion Besoiu, care a istorisit, la randu-i cat de exigent este maestrul Nicolaescu si prin cate incercari au trebuit sa treaca actorii pentru ca regizorul sa fie multumit. "Cine ma iubeste ma urmeaza", si-a reamintit Ion Besoiu ca astfel a sunat indemnul lui Nicolaescu pentru ca actorii sa-l urmeze intr-o mlastina. "Injur, vorbesc urat, imi cer scuze tuturor pentru asta, insa aprecierea de care s-au bucurat filmele mele poate fi un argument in favoarea mea", a spus Nicolaescu.

    Intamplari demne de a fi retinute au fost spuse cat pentru a scrie un roman, de la cum regizorul conducea o autocisterna pe vremea cand nu implinise 14 ani, pana la vremea Revolutiei din ‘89 si mai apoi.

    Pe parcursul orelor de filmare, s-au perindat pe rand o serie de nume sonore: generalul Victor Atanasie Stanculescu, Cristina Sofron, actor care a "crescut" in filmele lui Nicolaescu, Mircea Badea, George Mihaita, Mircea Albulescu, sau Maia Morgenstern. Au cantat Luminita Anghel, Monica Anghel, Marcel Pavel, Dan Bittman, Asia, Delia.
    Sergiu Nicolaescu, in cateva dintre rolurile sale

    Din culise
    Urmarind aceasta editie a "Genialilor", telespectatorii vor putea afla amanunte spumoase din culisele unora dintre cele mai de succes filme romanesti, amanunte despre viata regizorului Sergiu Nicolaescu si care este secretul succesului domniei sale in randul reprezentantelor sexului frumos, cum si-a falsificat actele cand avea 13 ani, dar si care a fost actrita careia sarbatoritul i-a sfasiat rochia in fata intregii echipe de filmare.
    ×
    Subiecte în articol: Sergiu Nicolaescu nicolăescu