x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Simona Pătruleasa în rol de Miss

Simona Pătruleasa în rol de Miss

de Oana-Maria Baltoc    |    11 Apr 2008   •   00:00

În acest week-end s-a lansat “Supravieţuitorul”, în care joacă şi Pătruleasa

Cum ai ajuns să joci în “Supravieţuitorul”?

Am fost su­nată din partea domnului Nicolaescu şi invitată să dau o probă. Iniţial am crezut că e o farsă, dar cînd m-am convins că e adevărat nu vă pot spune cît de emoţionată şi onorată m-am simţit! Mi s-a părut o şansă extraordinară să cunosc personal artişti mari ca Sergiu Nicolaescu, Vladimir Găitan, Ion Riţiu, Loredana Groza, oameni pe care îi admir de cînd mă ştiu.


Ce a însemnat pentru tine acest rol?

Posibilitatea de a sta multe ore lîngă aceşti oameni, de a mă bucura de faptul că pot să văd ce se întîmplă şi în culisele unui film şi, nu în ultimul rînd, onoarea de a apărea, chiar şi pentru cîteva minute, alături de artişti cum sînt cei despre care v-am vorbit.


Te-ai regăsit în personajul pe care l-ai interpretat?

Nu pot să spun că “joc”, că interpretez cu adevărat un rol. Personajul meu e o “Miss” italiancă (n.r. – Miss Monde) şi tot ce am de făcut e să prezint jucătorii la ruleta rusească, aşa că nu, nu m-am regăsit.


Ai văzut toate filmele din seria comisarul Moldovan?

Îmi plac toate filmele lui Sergiu Nicolaescu. Le-am văzut pe toate, însă preferatul meu este “Ciuleandra”. În rest, iubesc filmele lui istorice.


Convinge-ne că trebuie să vedem “Supravieţuitorul”.

E un film de Sergiu Nicolaescu. Pentru mine şi ceilalţi admiratori ai filmelor sale ar fi de-ajuns. Însă, dacă mai vreţi şi alte argumente, vă spun că povestea este extrem de interesantă, locaţiile sînt spectaculoase, iar actorii sînt extraordinari.


Ce ai descoperit despre Ser­giu Nicolaescu lucrînd alături de el ?

Ştiam că e un mare regizor şi o prezenţă de neuitat pe ecran, dar nu puteam să-mi ima­ginez cîtă putere de muncă are sau cît e de perfecţionist! Domnul Nicolaescu repetă o scenă pînă cînd este mulţumit şi, credeţi-mă, este foarte pretenţios!


Ai luat lecţii de actorie?

Mi-am învăţat bine replicile, le-am exersat să sune bine, pentru că sînt în limba engleză, m-am prezentat punctuală la filmări, domnul Nicolaescu îmi arăta unde trebuie să stau, îmi spunea cînd să intru şi care e tonul cu care dorea să-mi spun replicile.


Ce ţi-a plăcut cel mai mult la această experienţă?

Totul! Întîl­ni­rea cu actorii din film a fost unul din momentele importante din viaţa mea. M-a impresionat disciplina lor şi pu­terea de a lucra oricît, în orice condiţii! De exemplu, noi am filmat în vară, cînd era cea mai cumplită caniculă! Adăugaţi la asta căldura de la re­flectoarele de pe platou şi o să vă daţi seama despre ce vorbesc.


Ce alt rol ţi-ai dori să pri­meşti?

Aş fi încîntată dacă s-ar în­tîmpla, pentru că orice experienţă de acest gen nu poate să fie decît frumoasă. Mi-ar plăcea să apar într-un film istoric.

“Între scene nu-mi venea să plec de pe platou, pentru că eram fascinată să-i văd pe actori la lucru, ca să mai «fur», eventual, cîte ceva. Eram atît de atentă, că în scurt timp ştiam pe de rost şi replicile celorlalte personaje”

Simona Pătruleasa

×
Subiecte în articol: nicolăescu cover story