x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sin City

Sin City

09 Sep 2005   •   00:00
Sin City
FILM
Bine ati venit in orasul unde crima se simte la ea acasa!

Dupa ce l-ati vazut recent in "Ostaticul", Bruce Willis revine pe marile ecrane in "Sin City", un thriller de exceptie, in rolul ultimului politist cinstit dintr-un oras corupt.

IADUL. Bine ati venit in Sin City. Acest oras atrage banditii, coruptii si suferinzii. Unii il numesc intunecat. Dur. Pe de alta parte, altii il numesc "casa". Politisti necinstiti. Femei sexy. Gardieni disperati. Unii cauta razbunarea. Altii, salvarea. Apoi, mai sunt si cei care spera la putin din amandoua. Un univers al unor eroi neverosimili si apatici care se straduiesc totusi sa faca ceea ce trebuie intr-un oras indiferent. Povestile lor - socante, tensionate si mistuitoare - sunt aduse in prim-plan intr-un film regizat de Frank Miller si Robert Rodriguez, cu participarea exceptionala a regizorului Quentin Tarantino.

BENZI DESENATE. Cu verva si inventivitate, Miller si Rodriguez au extras povestile din Sin City din paginile revistelor de benzi desenate. Apoi, folosind cadre din filmari digitale, au transpus pe ecrane aceste povesti ale unor badarani, smuciti, eroi, femei de moravuri usoare, fara sa piarda nimic din imaginile si din ritmul sacadat al benzilor desenate. Sin City este adus la viata prin lumini si umbre - prin dialoguri scurte, interpretari stilizate si inventii vizuale.

TREI POVESTI. Povestea principala il prezinta pe Marv, un bataus foarte dur, care a facut mereu numai ce a vrut. Dupa ce Marv aduce acasa o preafrumoasa fata pe nume Goldie, care mai apoi isi gaseste sfarsitul in patul lui, incepe sa cutreiere orasul ca sa razbune pierderea singurei picaturi de iubire pe care inima lui a cunoscut-o vreodata.

Apoi urmeaza povestea lui Dwight, un detectiv particular care fuge mereu de necazuri, desi acestea il urmaresc la tot pasul. Dupa ce un politist este ucis in Orasul Vechi, Dwight inceteaza din senin sa-si mai protejeze prietenii de femeile usoare.

In sfarsit, ne este prezentata lunga poveste a lui John Hartigan - ultimul politist cinstit din Sin City. Chiar inainte de finalul carierei lui, reuseste sa salveze o fetita de 11 ani de fiul sadic al unui senator... cu un deznodamant neasteptat.

Sin City este unul dintre cele mai controversate filme ale anului. Cu incasari de peste 90 de milioane de dolari, filmul a fost nominalizat la Palme d’Or si trebuia sa gazduiasca si nume mari ca Christopher Walken, Willem Dafoe, Steve Buscemi, Leonardo DiCaprio si Michael Douglas, insa acestia s-au retras din proiect.

DVD&VHS

Clanul Soprano

Tony Soprano (James Gandolfini), unul dintre cei mai temuti mafioti de pe micile ecrane, se intoarce intr-o colectie speciala pe DVD. Pentru Clanul Soprano, elementele definitorii sunt: personajele cat se poate de credibile, umorul de cea mai buna calitate si, nu in ultimul rand, o poveste care reuseste sa ilustreze pana la cel mai mic detaliu viata tumultuoasa a sefului mafiei din New Jersey, Tony Soprano. Colectia "Clanul Soprano" cuprinde patru discuri.

Scandal la nivel inalt

Anul 1907, in Viena, "Orasul Valsului". Frumoasa Sophia Loren este o printesa din Austria care, in ciuda exilului de pe proprietatea familiei, cauzat de "indiscretii scandaloase", nesocoteste dorinta mamei sale de a se marita cu un print. In schimb, ea pune ochii pe frumosul american John Gavin, inginer in industria miniera, aflat in trecere prin Viena, care este si pe placul tatalui ei. Un clasic din anul 1960, filmul este regizat de Michael Curtiz ("Casablanca", "White Christmas").
×
Subiecte în articol: city sin city