x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Snooker / Ronnie O’Sullivan, din nou campion mondial

Snooker / Ronnie O’Sullivan, din nou campion mondial

de Ovidiu Ciutescu    |    06 Mai 2008   •   00:00
Snooker / Ronnie O’Sullivan, din nou campion mondial
Ronnie O'Sullivan l-a învins luni seară pe Allister Carter în finala Campionatul Mondial de la Sheffield, scor 18-8, şi a cîştigat cel de-al treilea titlu de campion mondial din carieră, informează site-ul oficial al competiţiei.

 

TRIUMF. Englezul a avut nevoie de patru sesiuni pentru a cîştiga finala, 6-2, 5-3, 5-3, 2-0, şi a încasat în urma victoriei sale 250.000 de lire sterline, în timp ce învinsul său, Allister Carter, şi-a asigurat un cec de 125.000 de lire sterline. Cei doi finalişti au împărţit şi banii aferenţi break-ului maxim, de 147 de puncte, ambii reuşind cîte unul de-a lungul competiţiei. Astfel, fiecare a mai încasat cîte 78.500 de lire sterline. De altfel, O'Sullivan şi Carter au fost jucătorii care au realizat cele mai multe break-uri de peste 100 de puncte în această competiţie, 12, respectiv 6. În urma acestui rezultat, Ronnie "Racheta" O'Sullivan a devenit numărul 1 în clasamentul mondial, de care se va ţine cont în sezonul viitor, în timp ce "Căpitanul" Allister Carter a urcat pe locul 7.  O'Sullivan a cîştigat cel de-al treilea titlul de campion mondial din carieră, după cele din 2001 şi 2004, în timp ce compatriotul său, Carter, a bifat prima prezenţa în ultimul act al celei mai importante competiţii din snooker.

 

DORINŢĂ. Noul campion mondial a declarat că îşi doreşte să cîştige cît mai multe titluri pentru a egala performanţa recordmanului Stephen Hendry: "Simt o mare emoţie după ce am cîştigat aici. Nu există turneu mai important, acesta este vîrful nostru, cel mai înalt nivel. Am trei titluri de campion mondial şi mi-ar plăcea să cîştig cît mai multe. Nu vreau să rostesc un număr, pentru că ar fi prostesc din partea mea. Sunt mulţi jucători înfometaţi după acest trofeu, care abia aşteaptă să îl ridice deasupra capului. Hendry a cîştigat şapte trofee, Davis are şase, iar eu am abia jumătate din acest total, dar nu sunt nici tînăr".Carter, care a jucat prima sa finală de Campionat Mondial din carieră, s-a declarat dezamăgit de evoluţia sa: "Nu am jucat bine. Sunt dezamăgit de prestaţia mea, dar am fost şi foarte obosit. Nu am avut timp să mă refac după jocul cu Joe Perry, din semifinale. Poate anul viitor... întotdeauna există anul viitor. Sunt în primii opt jucători ai lumii, şi anul viitor va fi mai uşor pentru mine. Să ajung în finală este o performanţă mare pentru mine şi voi reflecta cu plăcere asupra ei în următoarele săptămîni".

 

×
Subiecte în articol: magazin mondial