x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Solutie salvatoare - „Mica sirena" se intoarce in mare

Solutie salvatoare - „Mica sirena" se intoarce in mare

de Andy Stanescu    |    22 Mai 2007   •   00:00
Solutie salvatoare - „Mica sirena" se intoarce in mare

Creata in 1913 de sculptorul danez Edvard Eriksen, la comanda lui Carl Jacobsen (fiul celui care a scos pe piata celebra bere „Carlsberg"), Mica Sirena - simbol al orasului Copenhaga - a cazut din nou prada amatorilor de glume proaste. Statuia din cupru, inalta de 1,25 m. si cantarind 175 de kilograme, atrage anual peste un milion de turisti, daca ar fi sa ii credem pe localnici.

Creata in 1913 de sculptorul danez Edvard Eriksen, la comanda lui Carl Jacobsen (fiul celui care a scos pe piata celebra bere „Carlsberg"), Mica Sirena - simbol al orasului Copenhaga - a cazut din nou prada amatorilor de glume proaste. Statuia din cupru, inalta de 1,25 m. si cantarind 175 de kilograme, atrage anual peste un milion de turisti, daca ar fi sa ii credem pe localnici. Si nu avem motive sa nu o facem, mai ales ca periodic „iubitorii" de arta ii aduc imbunatatiri, dand dovada de mult respect, si mai ales de originalitate intr-ale artelor vizuale.

POLITICA...Soarta nu a fost prea blanda cu statuia ce il omagiaza pe scriitorul Hans Christian Andersen. De-a lungul timpului (in special in ultimele decenii...), Mica Sirena si-a pierdut ba un brat, ba capul, a fost aruncata in aer, ca sa nu mai pomenim de numeroasele ocazii in care a fost „pictata" in diverse culori. Recent sirenuta noastra a putut fi admirata intr-o noua prezentare, avand fata acoperita cu vopsea rosie. A scapat ieftin, tinand cont de faptul ca in urma cu numai doi ani, niscaiva „protestatari" au acoperit-o cu un voal musulman de inspratie talibana („burqa"), avand alaturi mesajul „Turcia in UE?". Daca opozitie nu e...

...SI SEX. Exasperati, reprezentantii municipalitatii au luat decizia (in sfarsit!) sa mute sirena acolo unde ii este de fapt locul. Adica in apa. Si asta in speranta ca nu se va mai pricopsi cu slogane de genul celor care au fost inscriptionate acum un an pe postamentul statuii, ce indemnau la lupta pentru emanciparea femeilor de pretutindeni. Pentru a da mai multa greutate mesajului sirena a fost dotata si cu un vibrator, ca tot era 8 martie. Ne permitem sa dam un sfat edililor capitalei daneze. Cei cativa metri distanta de la malul marii (sirena se afla chiar la intrarea in portul Copenhaga), nu ii vor impiedica pe admiratorii cu urechi lungi sa isi puna talentele in valoare. O familie de crocodili, sau alte vietati cu dantura corespunzatoare (si cu apetit pe masura), ar rezolva cu siguranta problema.

×
Subiecte în articol: magazin sirena