x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Somn uşor!: Ce mâncăm înainte de culcare

Somn uşor!: Ce mâncăm înainte de culcare

de Adriana Paduraru Vaduva    |    14 Mai 2010   •   00:00
Somn uşor!: Ce mâncăm înainte de culcare
Sursa foto: /Thinkstock

Viaţa de zi cu zi le dă multora bătăi de cap, astfel încât somnul devine din ce în ce mai agitat, până când dispare cu totul. Pentru a preveni insomnia, există câteva "trucuri" la îndemâna oricui. În primul rând trebuie schimbat stilul de viaţă.

Dacă aveţi activităţi predominant sedentare, este bine ca înainte de culcare cu cel puţin jumătate de oră să faceţi o plimbare uşoară, în jurul casei, într-un parc sau pe străzi liniştite. Evitaţi să consumaţi în timpul zilei băuturi psihoenergizante. Este, de asemenea, recomandată înainte de culcare, o baie caldă, combinată cu aromaterapie. Face bine şi dizolvarea a două-trei tablete de aspirină, în funcţie de cantitatea de apă din cadă.

ALIMENTE
Este foarte important şi ce mâncăm înainte de culcare. Dacă obişnuiţi să vă uitaţi la un film, atunci fac foarte bine câteva floricele de porumb fără unt. Acest aliment favorizează producerea de serotonină, o substanţă care vă ajută să vă relaxaţi. De asemenea, susanul este indicat, întrucât conţine un aminoacid care induce somnul natural, reduce sensibilitatea la durere şi are rol de antidepresiv natural.

Ardeiul gras roşu conţine multă vitamina C. Iar această vitamină este un inhibator perfect pentru cortizon, hormonul stresului. Ţelina are şi ea importante calităţi curative. Compuşii din ţelină ajută la dilatarea vaselor, scăzând tensiunea arterială. De asemenea, pe lângă vitaminele A, B şi C, ţelina mai conţine o serie de substanţe care calmează sistemul nervos. Lămâia are efect antiseptic, diuretic, antireumatismal, scade aciditatea gastrică şi este considerat un tonic cardiac. De aceea, ceaiul de lămâie consumat seara, înainte de culcare, calmează şi oferă un somn liniştit.

×
Subiecte în articol: life & style