x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sondaj / Majoritatea americanilor cred că prea mulţi bani au fost cheltuiţi în campania electorală

Sondaj / Majoritatea americanilor cred că prea mulţi bani au fost cheltuiţi în campania electorală

31 Oct 2008   •   00:00

Americanii consideră că sunt cheltuiţi prea mulţi bani în campania electorală pentru prezidenţialele din Statele Unite şi susţin că ar trebui menţinut sistemul public de finanţare, potrivit unui sondaj, citat de USA Today, în pagina electronică.



Majoritatea americanilor sprijină limitarea bugetului pe care un candidat îl poate cheltui în campanie. Potrivit unui sondaj USA Today/Gallup, americanii sprijină sistemul public de finanţare a campaniilor prezidenţiale, iar o treime susţine că actualul sistem bazat pe voluntariat ar trebui să fie obligatoriu.

Circa 70 la sută dintre americani consideră că prea mulţi bani au fost cheltuiţi pentru campania din anul acesta, respectiv 2,4 miliarde de dolari, potrivit Center for Responsive Politics. În schimb, 24 la sută dintre respondenţi nu consideră suma prea mare.

Statele Unite ar trebui să menţină sistemul bazat pe voluntariat, consideră 40 la sută dintre respondenţi, iar 19 la sută dintre americani susţin că sistemul public de finanţare ar trebui eliminat.

Totuşi, Barack Obama nu a fost afectat din punct de vedere politic pentru că a optat să nu accepte bani de la sistemul public de finanţare, fiind primul candidat al unui partid important care adoptă această variantă.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea