x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Special Charlie Chaplin

Special Charlie Chaplin

de Adriana V. Paduraru    |    29 Feb 2008   •   00:00

În martie, Pro Cinema aduce un omagiu celui mai mare artist al filmului din toate timpurile, Charlie Chaplin.

PRO Cinema/Charlie Chaplin/Special/Sâmbătă  17:00

În martie, Pro Cinema aduce un omagiu celui mai mare artist al filmului din toate timpurile, Charlie Chaplin. La 2 martie, “Viaţă de câine”, de la ora 17:00, şi “Piciul”, de la ora 17:45, deschid seria filmelor clasice, urmând ca la 9 martie, de la ora 17:00, să se aprindă “Luminile oraşului”. La 12 martie, ora 0:00, “Luminile rampei” îşi delectează telespectatorii, urmat de “Dictatorul”, cel mai cunoscut film al artistului, la 16 martie, de la ora 17:00. În America anilor ’20-’30, în faţa fiecărui cinematograf se afla “vagabondul” din carton, în mărime naturală, pe care scria “Astăzi sunt aici”. Cu pantalonii largi, o haină prea strâmtă, pantofi mult prea mari, un baston de bambus şi o pălărie ponosită de gentleman, “vagabondul” lui Chaplin era o promisiune a bucuriei, a acelor momente rare, în care arta oferă ceea ce viaţa nu poate. 80 de ani mai târziu, Chaplin este încă printre noi. Un artist complet, producător, regizor, scenarist, muzician, actor, Chaplin a fost votat într-un sondaj din 1995 “cel mai mare actor din istoria filmului”, iar alţi oameni de film, contemporani cu el şi nu numai, spuneau despre Chaplin că este “doar cel mai mare artist care a trăit şi va trăi vreodată”.

 

Spionaj: La nord prin nord-vest

ARTE/La nord prin nord-vest/Film/Luni  22:00

Un bărbat vânat de-a lungul şi de-a latul ţării de spioni, care-l cred agent dublu, şi de poliţie, care-l consi­deră asasin. Într-o zi, aflat în compania câtorva oameni de afaceri, la Plaza Ho­tel din New York, Roger Thornhill este confundat cu un anume George Kaplan, răpit şi dus la un conac, unde îi cunoaşte pe Phillip Vandamm şi pe omul acestuia, Leonard. Mai târziu, îmbătat şi pus la volanul unei maşini, este arestat, dar nimeni nu-l crede, nici măcar propria ma­mă.

Dramă l SUA l 1959 l 131 min.

Cu: Cary Grant, Eva Marie Saint, Ed Binns

Regia: Alfred Hitchcock

 

Ziua femeii: Noaptea primului striptease

MGM/Noaptea primului striptease/Film/Joi    21:30

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, MGM Channel le de­dică tuturor doamnelor din faţa micului ecran o seară întreagă de filme cu femei puternice, pre­cum Sophia Loren, Glenn Clo­se şi Britt Ekland. Primul film al serii este “Maxie” (21:30), peliculă ce o are în distribuţie pe Glenn Close. Urmează ­premiera “Noaptea primului strip­tease” (23:15), cu Britt Ekland, şi “Omul din La ­Mancha”, peliculă în care îi revedem pe Sophia Loren şi pe Peter O’Toole.

 

Western: Winchester ’73

TVR Cultural/ winchester ’73/Film/Marţi  20:00

Saga unei carabine Winchester, model 1873 e prilejul de a creiona o galerie de portrete ale unor bărbaţi care au semnat actul de naştere a Vestului ame­rican. Pri­mul din seria celor cinci westernuri ­realizate în anii ’50 de regizorul Anthony Mann, cu James ­Stewart în rolul principal. “Winchester ’73” a însemnat un reviriment al genului în termeni de box-office, dar şi primul film pentru care actorul-vedetă a încasat un salariu uriaş.

Western l SUA l 1950

Cu: James Stewart, Shelley Winters, Dan Duryea

Regia: Anthony Mann

×
Subiecte în articol: clasic chaplin