x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Stranieri - Mutu: "Nu sunt un cascador "

Stranieri - Mutu: "Nu sunt un cascador "

20 Ian 2008   •   00:00

14:26Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost acuzat de oficialii grupării AC Torino că a simulat la cele două penaltiuri obţinute în întâlnirea de sâmbătă, câştigată de toscani cu scorul de 2-1, internaţionalul român replicând că nu este"un cascador"
• Contra: "Am fost furios după ce am marcat"


Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost acuzat de oficialii grupării AC Torino că a simulat la cele două penaltiuri obţinute în întâlnirea de sâmbătă, câştigată de toscani cu scorul de 2-1, internaţionalul român replicând că nu este"un cascador", informează presa italiană.

"A doua lovitură de pedeapsă a fost scandaloasă, o ruşine. La Mutu astfel de plonjoane nu sunt o noutate", a spus Urbano Cairo, preşedintele clubului AC Torino. şi antrenorul Walter Novellino consideră că Fiorentina nu ar fi trebuit să beneficieze de al doilea penalti. "Al doilea penalti la Mutu a fost inventat. Fundaşul meu nu l-a atins. Un arbitru nu poate acorda astfel de lovituri depedeapsă pentru că atunci rezultatul este fals", a declarat Novellino.

Mutu a răspuns acestor acuzaţii subliniind că nu este "un cascador". "Eu nu sunt un cascador, nu plonjez în careu, nu am furat nimic, întrebaţi-l şi pe Lanna, el ştie că m-a atins. Mai multe dubii sunt la primul penalti, a fost o contră cu fundaşul care a atins şi mingea. La ambele penaltiuri am fost atins. La primul Lanna mi-a atins piciorul stâng, iar la celălalt aş fi fost nebun să mă trântesc având în vedere că eram în faţa portarului. Jucătorii de la Torino nu au protestat şi asta ar trebui să fie edificator", a explicat Mutu.

Internaţionalul român l-a lăudat şi pe colegul său din atac, Christian Vieri. "Mi s-a părut corect ca Vieri să bată primul penalti pentru a ajunge golul numărul 200. Chiar eu i-am pus mingea la punctul cu var, pentru el a fost o mare satisfacţie", a punctat Mutu.

Adrian Mutu a marcat golul victoriei Fiorentinei, din penalti, în minutul 76, şi a fost desemnat de Sky cel mai bun jucător de pe teren. El a primit cele mai mari note şi din partea site-urilor violanews.it şi fiorentinanews.it.

"Mutu a obţinut două penaltiuri, a marcat, a fost un permanent pericol pentru defensiva adversă. Aleargă ca un mijlocaş. Devastator", a scris violanews.it, care l-a notat pe român cu 7,5.

Site-ul fiorentinanews.it, care i-a acordat lui Mutu nota 7, scrie că internaţionalul român este indispensabil pentru Fiorentina. "Chiar dacă nu a fost în cea mai bună zi, a obţinut două penaltiuri decisive pentru victoria finală. Pe al doilea l-a transformat cu o execuţie puţin riscantă, dar eficientă. Fără Mutu Fiorentina combină puţin. Este mereu nevoie de român pentru a putea înscrie. Chiar şi într-o seară în care nu pare în cea mai bună formă el se dovedeşte a fi decisiv", a scris sursa citată.

 

 

Contra: Am fost furios după ce am marcat 

Fundaşul echipei Getafe, Cosmin Contra, a declarat că după ce a înscris golul victoriei în meciul cu FC Sevilla, scor 3-2, a avut o senzaţie de furie, deoarece nu mai marcase de cinci ani în campionatul Spaniei, şi a dedicat reuşita tatălui său, informează cotidianul Marca.

"Nu mai marcasem de cinci ani, de când am ajuns la Atletico. Mă bucur că am reuşit astăzi pentru că am câştigat şi mă bucur pentru că acest gol ne ridică, iar Getafe merita victoria. Am fost furios după ce am marcat pentru că nu mai reuşisem demult, pentru că joc puţin în campionat. Au fost şi senzaţii pozitive. Vreau să dedic golul tatălui meu", a spus Contra.

 Internaţionalul român crede că reuşita din partida de sâmbătă îl va ajuta să intre mai des în vederile antrenorului Brian Laudrup. "Sper ca acest gol să fie un punct de inflexiune şi să am mai multă continuitate. Am nevoie să joc pentru a putea merge la Campionatul European. Se pare că echipa reacţionează atunci când este aproape de zona retrogradării. Avem jucători destul de valoroşi pentru a ne putea ţine departe de zona periculoasă", a subliniat fundaşul român.

 Cosmin Contra a marcat pentru Getafe golul de 3-2 în minutul 90+2 al meciului cu FC Sevilla, din etapa a XX-a a campionatului Spaniei, în care a intrat pe teren în minutul 81.

 

  • Mediafax
×
Subiecte în articol: magazin mutu roman