x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Supereroii

Supereroii

21 Oct 2005   •   00:00
Supereroii
FILM
Va plac filmele cu supereroi? Pe piata DVD tocmai au intrat doua titluri care, cu siguranta, va atrag atentia: "Batman Inceputuri", care arata transformarea unui baiat obisnuit in atat de popularul erou si "Capitanul Sky si Lumea Viitorului" un SF cu supereroina Angelina Jolie.

LEGENDA. Cine ar fi crezut ca cinci dintre cele mai grele nume ale Hollywood-ului isi vor aduce participarea la o ecranizare a celebrei serii de benzi desenate Batman?! Christian Bale, Michael Cane, Liam Neeson, Gary Oldman, Morgan Freeman si Katie Holmes vin acum pe DVD, intr-o editie speciala pe doua discuri, a unui film care a revolutionat adaptarile dupa benzile desenate: "Batman Begins/ Batman Inceputuri".

In spatele fiecarui supererou se afla o legenda, iar fiecare legenda are un inceput. "Batman Begins" este filmul care dezvaluie secretele unui personaj intrat deja in istorie. Astfel, printr-o viziune inovatoare, regizorul Christopher Nolan elucideaza misterul care a invaluit atata timp aparitia lui Batman, un erou de care depinde soarta intregului oras Gotham.

TIPIC. Noul film "Batman" iese din tipicul trasat de celelalte. Regia si scenariul pun mai putin accentul pe senzationalul facil si pe recuzita care facea deliciul copiilor sub zece ani.

  • Titlul original: Batman Begins
  • Suport: DVD
  • An: 2005
  • Genul filmului: Actiune/ Aventura
  • Regie: Christopher Nolan
  • Cu: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman
  • Capitanul Sky si Lumea Viitorului

    Prezentand efecte speciale nemaiintalnite pana acum, filmul reprezinta un moment de mare succes in istoria cinematografiei. Cu mai mult de 2.000 de cadre cu efecte speciale, acest film fara precedent prezinta actiune live filmata pe un fundal albastru si completeaza digital fiecare detaliu de cadru, dupa incheierea fotografiei principale. Filmul s-a facut in mai mult de sase ani, iar realizarile deschizatoare de drumuri reprezinta opera celui care a fost pentru prima data scenarist si regizor, Kerry Conran, in colaborare cu producatorul Jon Avnet.

    Atunci cand uriasii roboti ucigasi tropaie pe strazile orasului, aruncand masinile si zdrobind cladirile, care le stau in cale, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow), reporter la ziarul Chronicle, face investigatiile si apeleaza la ajutorul fostului sau iubit, Capitanul H. Joseph Sullivan (Jude Law) "zis si Capitanul Sky" un aviator expert, cu abilitati extraordinare de pilotaj.

    Vor reusi aceste doua fiinte hotarate sa il descopere pe evazivul dr. Totenkopf la timp? Ajutati de Franky Cook (Angelina Jolie), curajosul capitan al unei escadrile de amfibieni femele si Dex (Giovanni Ribisi), geniul tehnic, Polly Perkins si Capitanul Sky ar putea fi singura speranta a planetei...

    LA CINEMA

    Premiera saptamanii este fara indoiala filmul lui Sergiu Nicolaescu, "15". Pentru iubitorii filmelor americane exista si varianta alegerii unor productii cu nume mari precum Mark Wahlberg sau Russell Crowe.

    Patru frati

    Dupa ce mama lor este ucisa in timpul unui jaf la un magazin, fratii Mercer - irascibilul Bobby (Mark Wahlberg), don juan-ul Angel (Tyrese Gibson), familistul om de afaceri Jeremiah (Andre 3000) si rockerul Jack (Garrett Hedlund) - se reunesc pentru a razbuna moartea ei. In timp ce-l urmaresc pe ucigas, cei patru frati adoptati descopera ca sunt legati dincolo de sange.

    Renascut din cenusa

    In mijlocul Marelui Crah, cand America a ajuns intr-un colaps economic, a aparut un erou neobisnuit. Acesta si-a uimit compatriotii, demonstrand ca orice om se poate lupta pentru a castiga o a doua sansa pentru el si familia lui. James J. Braddock (Russell Crowe) - poreclit "Cinderella Man" - a devenit una din cele mai surprinzatoare legende din istoria boxului.
    ×
    Subiecte în articol: batman