x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tom Hanks îl va interpreta pe Walt Disney într-un film despre realizarea "Mary Poppins"

Tom Hanks îl va interpreta pe Walt Disney într-un film despre realizarea "Mary Poppins"

de Mediafax    |    10 Apr 2012   •   15:15
Tom Hanks îl va interpreta pe Walt Disney într-un film despre realizarea "Mary Poppins"

Actorul american Tom Hanks il va interpreta pe marele cineast Walt Disney intr-un lungmetraj despre felul in care a fost realizat filmul "Mary Poppins" (1964), informeaza MEDIAFAX.

Filmul, in care va juca si actrita britanica Emma Thompson, va prezenta "lupta" dusa de directorii studiourilor Disney pentru a achizitiona drepturile de autor pentru romanele din seria "Mary Poppins".

Scriitoarea australiana P.L. Travers a rezistat mult timp in fata eforturilor depuse de "mogulul" de la Hollywood Walt Disney, care incerca sa o convinga de faptul ca versiunea cinematografica a cartilor acesteia va fi o idee buna.

Potrivit presei americane, Walt Disney a avut nevoie de doua decenii pentru a o convinge si a fost constrans sa ii prezinte incapatanatei romanciere australiene scenariul filmului, pentru ca aceasta sa il aprobe.

In timpul filmarilor de la inceputul anilor '60, Walt Disney si P.L Travers s-au contrazis de multe ori in privinta alegerii cantecelor, secventelor animate si a dialogurilor din film.

Relatia profesionala dificila dintre cineast si scriitoare a fost prezentata in biografia "Mary Poppins She Wrote", de Valerie Lawson, care a stat apoi la baza a doua documentare despre P.L. Travers.

Filmul se va intitula "Saving Mr. Banks" si va fi regizat de John Lee Hancock. Emma Thompson va juca rolul scriitoarei australiene.

Filmul "Mary Poppins", regizat in 1964 de Robert Stevenson, a avut-o in rolul principal pe Julie Andrews, care a fost recompensata cu premiul Oscar pentru prestatia sa.

×
Subiecte în articol: film Tom Hanks Walt Disney emma thompson