x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Toţi pentru Crăciun, Crăciunul pentru toţi!

Toţi pentru Crăciun, Crăciunul pentru toţi!

21 Dec 2007   •   00:00

Sărbători ale Luminii, prilejuite de sărbătoarea Crăciunului şi a Anului Nou, au loc in aproape toate marile capitale de pe Glob. Această atmosferă de basm atinge sufletele celor mici şi celor mari, deopotrivă, insă copiii sunt cei care se bucură cel mai mult de magia Crăciunului, pentru că Moş Crăciun - acel bătrăn cu barbă albă care vine de la Polul Nord insoţit de reni - este personajul lor preferat.

Sărbători ale Luminii, prilejuite de sărbătoarea Crăciunului şi a Anului Nou, au loc in aproape toate marile capitale de pe Glob. Această atmosferă de basm atinge sufletele celor mici şi celor mari, deopotrivă, insă copiii sunt cei care se bucură cel mai mult de magia Crăciunului, pentru că Moş Crăciun - acel bătrăn cu barbă albă care vine de la Polul Nord insoţit de reni - este personajul lor preferat. El trebuie să răspundă "Prezent!" in toate colţurile lumii, in acelaşi timp. Altminteri, tradiţiile de Crăciun işi pierd farmecul in ochii prichindeilor.

PREZENT! Pe Moş Crăciun il vedem peste tot in lume, insă există locuri cu adevărat impresionante pe unde el trece. Bineinţeles, prima oprire este la Polul Nord, la 30 de km depărtare de Lake Placid, in Adirondacks. Insă, pentru unii dintre noi, e mai greu de ajuns! A doua atracţie de sezon este Walt Disney World, unde peste 1.500 de brazi, milioane de luminiţe, personaje animate şi spectacole deosebite recrează magia Crăciunului incă din noimebrie. In parcul tematic Orlando Universal Pictures sunt organizate zilnic parade, unde baloane gigantice şi Moş Crăciun sunt vedete incontestabile. Una din atracţiile parcului este Grinchmas unde Grinch - personajul cel rău cunoscut din filmul cu acelaşi nume - poate fi văzut doar in această perioadă. Următoarea "staţie" este in "Oraşul de ciocolată" din Hershey Park, unde peste un milion de beculeţe, un carusel gigantic, Moş Crăciun şi reni vii vă aşteaptă la un spectacol singular. In oraşe precum New Hampshire, Great Smoky Mountains şi Colorado, cei mici au parte, timp de căteva ore de o experienţă unică. Trenul "Polar Express" recreează atmsofera de Crăciun, dar şi scene din cartea pentru copii "The Polar Express" intr-o călătorie fascinantă. Oraşul Williamsburg din Virginia işi are meritul de a recrea cel mai bine spiritul Crăciunului. Ultimul pe listă este Bethleem, "Oraşul Crăciunului", situat la 100 de km de New York, care atrage milioane de vizitatori in fiecare sfărşit de an.Â

Cei mai impozanţi brazi de pe Glob

Deşi nu se ştie exact unde s-a născut ideea impodobirii pomului de Crăciun, se bănuieşte că a apărut pentru prima dată la popoarele germanice, Matin Luther fiind primul care a ornat bradul de Crăciun cu lumănări. Atmosfera de Crăciun nu ar fi la fel fără milioanele de beculeţe care impodobesc anual marile capitale in perioada Sărbătorilor de Iarnă. Cel mai cunoscut brad de Crăciun din lume este cel aflat in faţa Rockefeller Center din New York. Tradiţia aprinderii acestui brad a apărut la inceputul anilor 1930. In Franţa, atracţia principală este Turnul Eiffel, care din 2003 este luminat in permanenţă. Cel mai important brad de Crăciun din Londra, impodobit anual in Trafalgar Square, deţine şi o simbolistică specială. Incă din 1947, poporul norvegian dăruieşte un brad britanicilor, ca semn de recunoştiinţă pentru sprijinul acordat Norvegiei in timpul celui de al Doilea Răboi Mondial. Cel mai luminos oraş este de departe capitala Japoniei, unde cei mai inalţi brazi de pe Glob sunt impodobiţi căt mai extravagant.

Cele mai bune albume pop de Crăciun

Dacă vreţi să faceţi un cadou muzical deosebit sau pur şi simplu pentru plăcerea dvs. personală, iată că-teva albume considerate a fi cele mai bune albume pop din ultimii 20 de ani dedicate Crăciunului şi magiei sărbătorilor de iarnă: "Now! That’s What I Call Christmas!" (2001) - o compilaţie cu piese celebre, atăt vechi căt şi noi, de la Nat King Cole pănă la Boyz II Men; Celine Dion - "These Are Special Times" (1998); compilaţia "A Very Special Christmas" (1987); Clay Aiken - "Merry Christmas With Love" (2004); Vanessa Williams - "Star Bright" (1996); Barbra Streisand - "Christmas Memoires" (2001); Mariah Carey - "Merry Christmas" (1994); ’NSync - "Home for Christmas" (1998) şi Kidz Bop Kids - "Kidz Bop Christmas" (2002).

Cele mai bune albume rock de Crăciun

Muzica sărbătorilor de iarnă şi implicit a Crăciunului evocă mai degrabă imagini ale unor artişti precum Bing Crosby sau a corului de mormoni "Tabernacle" decăt a rockerilor Styx sau Jethro Tull. Cu toate astea, căţiva căntăreţi de muzică rock au lansat de-a lungul vremii şi albume dedicate Crăciunului. Să vedem care sunt acestea: Jethro Tull - "The Jethro Tull Christams Album"; Jimi Hendrix - "Merry Christmas And Happy New Year"; Moody Blues - "December"; Steve Lukather - "SantaMental"; Blackmore’s Night - "Winter Carols"; The Ventures - "Christmas Joy"; compilaţia "Merry Axemas: A Guitar Christmas" (piese interpretate de Jeff Beck, Richie Sambora sau Steve Morse); compilaţiile "A Rock’n’Roll Christmas", "A Classic Rock Christmas" şi "Billboard Rock’n’Roll Christmas" (Queen, The Kinks etc) şi Lynyrd Skynyrd - "Christmas Time Again".

×
Subiecte în articol: craciun magazin crăciunului christmas