x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Transnistria cere ajutor economic Rusiei

Transnistria cere ajutor economic Rusiei

31 Oct 2008   •   00:00

Pe fondul crizei financiare mondiale, Transnistria a cerut Rusiei un ajutor financiar pentru a putea să-şi menţină stabilitatea economică şi monetară, a anunţat astăzi, la Moscova, "ministrul de externe" de la Tiraspol, Vladimir Iastrebceak.



"Suntem interesaţi în menţinerea susţinerii furnizate bugetului nostru. Dorim în primul rând un ajutor destinat continuării programelor sociale, precum şi stabilitate economică şi monetară. Noi am depus o cerere în acest sens şi sperăm într-un răspuns pozitiv", a indicat responsabilul transnistrean, fără a preciza sumele solicitate, potrivit RIA Novosti.
"Situaţia este sub control, dar mai devreme sau mai târziu consecinţele se vor face resimţite. Unul din obiectivele vizitei noastre la Moscova este de a prezenta detaliat aceste posibile consecinţe", a mai indicat Vladimir Iastrebceak. Pretinsul ministru a amintit în context de ajutorul financiar acordat de Rusia Transnistriei în anul 2006, după instaurarea de către Ucraina şi Republica Moldova a unui nou regim vamal pe segmentul transnistrean al frontierei lor comune, măsură considerată de Tiraspol 'blocadă economică'. La sfârşitul anului trecut, Tiraspolul mai anunţa un ajutor din partea Rusiei de 26 milioane de dolari, acordat de Moscova în cadrul programului de susţinere a conaţionalilor din străinătate. (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea