x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tranta inutila

Tranta inutila

15 Dec 2006   •   00:00
Tranta inutila

Ce face orice barbat intreg la minte cand vrea sa cucereasca o femeie? Sau cel putin sa o cunoasca mai departe de usa biroului sau de e-mail-urile oficiale de serviciu? Incepe prin a cauta motiv de vorba pe holuri, taindu-i fetei calea in drum spre toaleta sau prefacandu-se ca, uite ce coincidenta, mi-am parcat masina langa a ta.

Punctul pe G

Falsa confirmare a mitului barbatului fara consideratie. Ce face orice barbat intreg la minte cand vrea sa cucereasca o femeie? Sau cel putin sa o cunoasca mai departe de usa biroului sau de e-mail-urile oficiale de serviciu? Incepe prin a cauta motiv de vorba pe holuri, taindu-i fetei calea in drum spre toaleta sau prefacandu-se ca, uite ce coincidenta, mi-am parcat masina langa a ta, deci o sa impartim aleea, iar eu o sa ma caznesc sa zambesc mult si sa fiu spiritual. Rezultatele pot fi urmatoarele: fie abia atunci remarci ca respir si eu alaturi de tine pe acest pamant, fie ma gasesti atat de haios, incat vei incepe sa-ti doresti compania mea, fie o sa par imbecil.

STRATEGIE. In speranta ca ultima varianta cade, barbatul va taia calea femeii cel putin inca o data. Dupa care o va invita la un pahar cu vin menit sa dezghete limbile si sa dezmorteasca spiritele. Odata dezghetul produs, urmeaza momentul in care gluma se subtiaza si barbatul incepe sa-si arate interesul fata de o eventuala apropiere fizica. Desi orice barbat isi imagineaza in acest punct ca o femeie care a ras la glumele lui de cel putin trei ori si care a iesit cu el la o cafea cel putin de doua ori ar trebui sa fie instabila psihic ca sa nu se si culce cu dumnealui cel putin o data.

VALS VIENEZ. Asa ca se vara nestingherit in sufletul ei, ea nu tuna un refuz categoric. El insista, ea incepe sa miorlaie. Ba ca nu - in sensul ca da, dar lasa-ma sa ma fandosesc un pic, ba ca da, dar nu acum, nu asa, nu pe dincolo. El isi iese din minti. Dar nu renunta. Deja e vorba despre ambitia, de orgoliul si de timpul pierdut cu hazul si umorul irosit pe fatuca. Iar fatuca insista sa nu se lase cu una-cu doua, de te trezesti ca, in loc sa te bucuri de o pipaiala normala la o anumita varsta, un interes si un consimtamant reciproc, ai parte de o harjoneala adolescentina cu o domnisoara careia i se pare teribil de incintant sa-si fluture genele a "da", dupa care sa te impinga sagalnic a "nu", pentru ca in cele din urma sa stea locului. Desi la momentul respectiv probabil ca domnul va fi suficient de extenuat, incat sa nu-i mai arda decat de-o partida grabita. Motiv pentru care n-o va mai insoti cu umorul lui cu tot pe aleea spre parcare, iar dansa va fi uluita. Si iata cum se va reconfirma mitul barbatului lipsit de consideratie, fara a se avea in vedere ca, daca respectiva consideratie are la baza trante stupide cu ditamai femeia care se poarta ca o fetiscana debusolata, atunci consideratia n-are decat sa se metamorfozeze intr-o iremediabila indiferenta...

ANUSKA - Povesti care dureaza
Si dupa cum ziceam, autorul mintea, dar nu pana la capat. Pentru ca nu, dragostea nu dureaza trei ani. Adica nu intotdeauna dureaza numai trei ani. Poate sa dureze, de pilda, doar o zi. Cateva ore. Poti sa faci dragoste cu cineva si sa te daruiesti cu totul, iar la sfarsit sa ai impresia ca energia ta s-a stins cu totul in nebunia clipei. Sau poate sa dureze pana la sfarsitul vietii, cand albiti cu totul de vreme si indoiti de fericiri si nefericiri repetate, doi batranei se plimba de mana in parc, admirand ratustele de pe lac sau mai stiu eu ce minunatii. Minunatii adica in inchipuirea lor. Lucruri obisnuite ce pot deveni minunate numai atunci cand le privesti cu ochi fermecati. Cu ochi fericiti. Dragostea nu e neaparat impartita in ani de pasiune, de tandrete si apoi de plictiseala, dupa care inevitabilul deces. Dragostea inseamna mereu pasiune. Asa cum cariera sau orice treaba bine facuta inseamna pasiune. Desigur, daca nu iubesti si nu doresti sa tesi o poveste frumoasa, atunci nu e nici pasiune. Asa cum dragostea inseamna mereu si tandrete. Nu poti fi pasional fara sa fii si tandru. Nu poti confunda momente de dorinta salbatica cu lipsa de tandrete. Nu te poti limita la dorinta trupeasca ce navaleste violent cu momentele dulci de dupa. Nu poti confunda asistenta care vine si-ti ia temperatura la ora 18:00 cu cel de langa tine care-ti aduce un ceai cald atunci cand ai nevoie. Asa cum nu poti incurca datoria cu placerea. Sau cu pasiunea. Pentru ca daca o mangaiere in clipe tulburi e tandrete, nimeni n-o poate face fara pasiune pentru obiectul tandretii sale. Si atunci iata! Asa cum nici batraneii din parc nu se pot face acuzati ca s-au plictisit sa simta mana celuilalt dupa amar de vreme. Asa cum ar fi de-a dreptul caraghios sa spui ca te poti plictisi de iubire. Dupa o zi, dupa un an sau dupa o viata. Asa cum prietenul autorului - cel care nu suferise niciodata din iubire si cel la care autorul cauta intelegere pentru tristetea lui - il invidiaza pe cel care patimeste. Pentru ca, ii spune acestuia cu amaraciune - eu sunt cel trist ca nu stiu sa iubesc!

×
Subiecte în articol: poţi