x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Travka, la greu!

Travka, la greu!

de Pompiliu Kostas Radulescu    |    10 Noi 2007   •   00:00
Travka, la greu!

Peste 7000 de albume descarcate in mai puţin de o săptămănă, aproape 1000 de oameni la concertul de lansare, un turneu in ţară care va include peste 20 de concerte.

Peste 7000 de albume descarcate in mai puţin de o săptămănă, aproape 1000 de oameni la concertul de lansare, un turneu in ţară care va include peste 20 de concerte.

In cifre. Aşa arată bilanţul după primul eveniment prezentat de RadioLynx.ro, lansarea celui de-al doilea album al formaţiei Travka, "Vreau să simt Praga", un album "acut senzorial şi violent colorat", cum il descriu cronicile de specialitate.

De menţionat este faptul că inşişi membrii trupei au hotărăt să nu văndă acest album, ci să-l posteze direct pe internet, chiar in ziua lansării. Astfel, de pe pagina www.radiolynx. ro/travka, albumul s-a descarcat gratuit de peste 7 000 de ori in mai puţin de o săptămănă! In plus, o ediţie de colecţie a acestui album a fost imprimată special pentru eveniment, iar o parte din CD-uri se vor putea căştiga la concursurile organizate de RadioLynx.ro in următoarele zile.

De altfel, parteneriatul postului de radio cu trupa Travka va continua cu urmatorul concert pe care RadioLynx.ro il prezintă şi care este programat pentru sămbătă, 10 noiembrie, ora 21.30, la Clubul Ţăranului (din cadrul Muzeului Ţăranului Romăn), intrarea Monetariei.

fie oare adevărat? Să intrăm atăt de curănd in normalitate? Să se poată incet-incet trăi din artă...? Gădilă-mă, ca să răd!

Tratament alternativ. Alăturarea RadioLynx.ro şi Travka nu este insă deloc intămplatoare. RadioLynx.ro promovează, prin emisiunea Antidot, realizată de Viorel Grecu, in fiecare luni pănă-n miezul nopţii tot ce e nou la nivel muzical alternativ la noi in ţară. Emisiune dedicată exclusiv scenei rock alternative din Romania, Antidot este un demers mai mult decăt necesar, dacă ne găndim că avem de-a face cu un fenomen căt se poate de viu şi de dinamic, chiar dacă prea puţin mediatizat incă.

"Alternativii au găsit insă o modalitate de promovare care li se potriveşte foarte bine şi in plus este foarte eficientă! Ai ghicit, este vorba despre internet!, spune Viorel Grecu, realizator Antidot. "Avem blog-uri, forumuri, site-uri ca myspace.com, iar acum avem şi emisiunea de la RadioLynx.ro".

Www. Travka.ro. Dacă vrem să existăm... dacă vrem să simţim că existăm, dacă măcar o secundă suntem impreună aici să spunem nu "oamenilor in salopetă", dacă nu vrem să fim doar mulţimea, dacă nu suntem doar turişti cu aparate foto, dacă vrem aer, dacă mai vrem primavară, dacă mai vrem munte , dacă vrem RESPECT, daca vrem IARBĂ, dacă vrem să arătam că ROMĂNIA nu este numai ţara lui Dracula..., ori o gară in care pentru o mică atenţie, orice străin anunţă trenul, dacă nu vrem să fim muţi şi surzi, confuzi şi "nemangaiaţi"... Dacă vrem să arătăm lumii că undeva intr-un loc incă viu, mii de tineri luptă pentru legalizarea Romaniei FARĂ CIANURĂ, fără buldozere, fără urban-violent, fără play-back, fără făcături şi mirosuri indecente... Dacă vrem ori nu vrem ceva din toate astea, e de ajuns să existăm măcar o secundă, aici ... impreună, să vrem aer, primăvara fără salopete şi discuţii concrete... Iar dacă intr-o zi ne intreabă cineva de Roşia Montana, să ii povestim căt de bine şi căt de frumos respirăm noi acolo, doar că e posibil ca intr-o zi să nu mai fie, pentru că noi nu suntem prea hotărăţi, nu ştim ce vrem, nu ne interesează, nu locuim acolo, doar facem poze la vaci colorate şi zămbim ca nişte cunoscători de atitudine in faţa unor zaruri deja aruncate...

25 august 2006. Dar toate sunt la fel… Doar vocea Travka a devenit mai puternică. Măcar aşa poate vom schimba ceva in ţara asta a noastră minunat de gri, in care fiecare, cu iPod-u’ infipt direct in creier, caută cu disperare o gaură in asfalt in care să se ascundă. Mai ales de el insuşi…

×
Subiecte în articol: magazin vrem