x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Trei decenii fără John Lennon

Trei decenii fără John Lennon

08 Dec 2010   •   09:33
Trei decenii fără John Lennon

Astăzi se împlinesc 30 de ani de la dispariţia brutală a lui John Lennon, muzicianul intrat, pentru totdeauna, în legendă. În toată lumea sunt programate ceremonii în memoria celui care, alături de colegii săi din Beatles, a marcat o întreagă epocă prin muzica sa.

Pe data de 8 decembrie, 1980, în jurul orei 22:50, Mark David Chapman l-a împuşcat pe Lennon de patru ori chiar în faţa locuinţei sale. În exact aceeaşi zi, Lennon i-a dăruit acestuia o carte împreună cu un autograf.

Artistul a fost dus de urgenta la spitalul Roosevelt, însă a decedat la ora 11:07.



John Winston Lennon a fost membru fondator Beatles. A urcat pe cea mai înaltă treaptă a creaţiei muzicale, alături de Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr.

A trăit cei mai frumoşi ani ai săi, între 1960 şi 1970, când Beatles a devenit cea mai bună formaţie din lume. Şi cea mai iubită. Beatles şi-a început zborul la Liverpool, pentru a trece prin Hamburg. Au cucerit Marea Britanie, pentru ca mai apoi şi America să fie cucerită de cei patru tineri non-conformişti.

După 1970, cei patru artişti au plecat pe drumuri diferite, scrie ziare.com. John Lennon s-a intalnit cu Yoko Ono si au scos impreuna un album intitulat John Lennon/Plastic Ono Band. John Lennon si Yoko Ono au locuit si compus in Statele Unite.

John Lennon are doi baieti: Julian Lennon, in urma casatoriei cu prima sa sotie, Cynthia si Sean Lennon, din cea de-a doua casatorie, cea cu Yoko Ono.

În 2010, John Lennon ar fi implinit 70 de ani. Dar firul vieţii sale s-a rupt, într-o seară, pe 8 decembrie 1980, la New York.

×