x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ultima fiţă pentru milionari: nu iaht, ci „insulă” plutitoare! Vezi ce posibilităţi de răsfăţ le oferă bogătaşilor

Ultima fiţă pentru milionari: nu iaht, ci „insulă” plutitoare! Vezi ce posibilităţi de răsfăţ le oferă bogătaşilor

de Istvan Deak    |    25 Iun 2012   •   20:28
Ultima fiţă pentru milionari: nu iaht, ci „insulă” plutitoare! Vezi ce posibilităţi de răsfăţ le oferă bogătaşilor

O companie austriaca a conceput ceea ce spera sa fie ultima moda in randul milionarilor: o 'insula' plutitoare artificiala, la pretul de 5,2 milioane de euro, relateaza France Presse, care il citeaza pe fondatorul companiei.

Masurand 20 de metri pe 37 de metri, 'Orsos Island' nu dispune de motor, dar poate arunca ancora oriunde i se pare proprietarului ca e cazul si apoi poate fi remorcat catre o alta destinatie chiar si la celalalt capat al lumii, a explicat antreprenorul Gabor Orsos pentru AFP. 'Interesul este masiv in lumea intreaga, din Australia pana in Statele Unite si Chia. Avem deja primele precomenzi si avem potentiali cumparatori potentiali, care vin din Australia saptamana viitoare', a adaugat intreprinzatorul.

Insula, ale carei zone exterioare pot fi plantate cu palmieri sau alte plante, este prietenoasa cu mediul si autonoma in materie energetica, gratie eolienelor si panourilor solare. Pe a pot locui 12 persoane in conditii de maxim confort, plus echipajul, suprafata locuibila fiind de 1.000 de metri patrati in total.

Singura dificultate o reprezinta faptul ca pana acum nicio 'insula' nu a fost produsa, iar cand va debuta productia, acest lucru se va intampla in Slovacia, care...nu dispune de acces la mare.

Gabor Oros prevede ca primele produse finite sa fie gata in urmatoarele 18-24 de luni. Ele vor ajunge la Marea Neagra pe Dunare, pentru ca ulterior sa fie duse la destinatiile alese de proprietarii lor. Site-ul internet unde pot fi gasite descrierile produselor este: http://orsosisland.com/


×
Subiecte în articol: bogatasi insula plutitoare oros island